Maškarana fešta

Dora Pilepić nova je kraljica Riječkog karnevala

Jakov Kršovnik

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA Dora Pilepić iz Karnevalske udruge Siti i pijani iz Rijeke nova je kraljica Riječkog karnevala! Prva i druga pratilja su: Sanja Pešćica i Sara Puž, a nagrađen je i scenski nastup karnevalske grupe Siti i pijani nove kraljice.


U Dvorani mladosti na Trsatu 25. jubilarna kraljica okrunjena je te se ogrnula zlatnim plaštom koji joj je predala prošlogodišnja kraljica Nikol Marelja Bošnjak. Dora Pilepić će s Meštrom Tonijem činiti ovogodišnji neizostavni maškarani tandem.



Gradonačelnik Vojko Obersnel, uz oduševljenje publike, predao je ključeve grada Meštru Toniju, uz ponavljanje “magičnih riječi”: Rijeka, karneval i EPK koje su dozvale ključ Grada.




Maškare će vladati do 26. veljače i tradicionalnog paljenja pusta. I staro i mlado došlo je svjedočiti početku najvećeg hrvatskog karnevala, čija će kulminacija biti Međunarodna maškarana povorka 23. veljače, dok će najmlađi svoj dan imati 8. veljače na Dječjoj karnevalskoj povorci.



Maškarani spektakl u Dvorani mladosti uz cirkusku scenografiju vodili su Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a glazbu je birao DJ TOMMY RI.


Pobjednica je odabrana zbog najboljeg poznavanja karnevalske tradicije, ali važni faktori bili su također njen šarm te duhovitost, kao i plesno/glazbeno umijeće.



Maškarani šušur upotpunili su hodači na štulama Martiniuss Cirkusa, a plesna grupa Flame pokazala je dio svoga bogatog repertoara.


Ove su večeri sve kandidatkinje bile pobjednice jer su pokazale hrabrost i želju da predstavljaju svoj kraj i grupu na 37. Riječkom karnevalu, koji će ove godine biti dio programa Rijeka 2020. – Europska prijestolnica kulture.


Skoro dva i pol sata čiste zabave bili su uvertira u nešto više od mjesec dana maškaranog ludiranja, koje očekuje Riječane, ali i sve one koji “žive” za peto godišnje doba.