Učenici, ekologija i održivi razvoj

Domu Podmurvice zlatni certifikat ekodoma

P. N.

Ispred Doma vijori se ekozastava / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Ispred Doma vijori se ekozastava / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Održani su i tradicionalni Projektni dani koji su ove godine nosili naziv »Podmurvice pod lipom«. Za posjetitelje, ali i za učenike doma, organizirano je mnoštvo kreativnih radionic



RIJEKA Jučer je u Učeničkom domu Podmurvice Rijeka podignuta zelena zastava čime je ova ustanova dobila zlatni certifikat ekodoma za deset godina sustavnog odgoja i obrazovanja u smjeru ekologije i održivog razvoja.


Održani su i tradicionalni Projektni dani koji su ove godine nosili naziv »Podmurvice pod lipom«. Za posjetitelje, ali i za učenike doma, organizirano je mnoštvo kreativnih radionica. S obzirom na to da su Projektni dani ujedno i »dani otvorenih vrata«, svi su imali priliku upoznati se na specifičan način s radom ove odgojno-obrazovne ustanove.


Status ekodoma sustav je nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, a Učenički dom Podmurvice Rijeka dobio ga je još 2009. godine kada se pridružio međunarodnoj ekoobitelji.




Stjecanje zlatnog certifikata hvalevrijedno je priznanje koje djelatnike, na čelu s ravnateljicom Ljiljanom Kencel, obvezuje da i dalje sustavno prenose na mlade generacije odgovornost za brigu o okolišu.