Pokretač digitalnih promjena

Djeluje lokalno, misli globalno: Olivera Stanić u finalu europske nagrade All digital

Andrej Petrak

Izvršna direktorica CTK-a Rijeka među tri je Europljanke koje je europska mreža prepoznala kao pokretačice digitalnih promjena u svojoj zajednici



RIJEKA Izvršna direktorica Centra tehničke kulture (CTK) Rijeka Olivera Stanić i strateško partnerstvo Generation 0101 ušli su u finale nagrade All Digital, kojom istoimena organizacija želi prepoznati dostignuća i uspjehe pojedinaca i organizacija koji su pridonijeli pozitivnoj digitalnoj promjeni u Europi te tako omogućili razvoj svojih lokalnih zajednica i njihovih članova.


Olivera Stanić među tri je Europljanke koje je europska mreža All Digital prepoznala kao pokretačice digitalnih promjena u svojoj zajednici. U ovoj kategoriji nominirana je zbog pokretanja Centra tehničke kulture Rijeka i vođenja organizacije koja je postigla društvenu i digitalnu promjenu kroz razvoj i provođenje brojnih programa i projekata digitalne inkluzije socijalno isključenih skupina, tehničkog i informatičkog opismenjivanja i razvoja lokalne zajednice.


Uz lokalni utjecaj, njen je doprinos prepoznat i u području internacionalne suradnje s europskim partnerskim državama, u provođenju partnerskih projekata na europskoj razini. Jedan od njih je Generation 0101 koji je ušao u finale među tri najbolja suradnička projekta.




Projekt je proveden u partnerstvu sa sedam europskih organizacija, a bavio se rastućim problemom visoke stope nezaposlenosti mladih te ga pokušao riješiti povećanjem digitalnih kompetencija mladih osoba i njihove konkurentnosti na tržištu, kroz sedam obrazovnih modula u ICT području. Proglašenje dobitnika i dodjela nagrada bit će upriličeni 4. listopada u Barceloni, u okviru konferencije All Digita 2017. (A. P.)


All Digital, vodeća pan-europska organizacija iz Belgije koja okuplja, povezuje i predstavlja digitalne centre iz cijele Europe s ciljem davanja podrške Europljanima i Europljankama smanjenih digitalnih znanja i vještina da se osnaže i povećaju svoje mogućnosti u poslovnom i privatnom životu, putem nagrada želi promovirati uspjehe svoje zajednice.