Humanitarna akcija

Dječjoj bolnici Kantrida novi bronhoskop, zahvaljujući aukciji slika Maura Stipanova

Barbara Čalušić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



RIJEKA – Dječja bolnica na Kantridi dobila je novi bronhoskop vrijedan 79 tisuća kuna namijenjen pristupu dišnim putovima kod otežane intubacije u djece koja moraju biti podvrgnuta različitim operacijama zahvatima.


Sredstva za ovu vrijednu donaciju nabavljena su u sklopu humanitarne aukcije slika riječkog umjetnika Maura Stipanova u Muzeju grada Rijeke.


Na izložbi koju je autor nazvao “Šetnja” prodano je 17 ulja na platnu nastalih u razdoblju od 1973. do 2018. godine na kojima se nalaze riječki motivi poput poput Trsatskih stuba, lukobrana, kozalskih nebodera i lučke obale.




– Sretan sam što je akcija uspjela i zahvaljujem se kustosici Emi Makarun čija je ovo bila ideja, rekao je jučer na svečanoj primoredaji uređaja renomirani riječki slikar.


Novi bronhoskop dodatno osigurava sigurno izvođenje složenih postupaka u najmlađih pacijenata, a anesteziolozima dječje bolnica unaprijedit će rad.


– Ovaj bronhoskop koristit ćemo za otvaranje dišnog puta kod otežanog pristupa što u nekim slučajevima može imati fatalne posljedice. One su zahvaljujući ovoj donaciji svedene na minimum i neizmjerno smo zahvalni gospodinu Stipanovu koji nas je i ranije pomagao, poručio je predstojnik Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje prof. dr. Alen Protić.