Igramo se

Dječji klub Dalmatino priredbom razveselio štićenike riječkog Centra za rehabilitaciju

Katarina Blažević

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA – Centar za rehabilitaciju Rijeka bio je domaćin zabavno-edukativnom projektu »Igramo se!«. Projekt je organizirao splitski Dječji klub Dalmalino koji se za suradnju s riječkim Centrom odlučio kako bi i na ovom području svojim projektima poboljšali kvalitetu života osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju.


– Cilj nam je potaknuti zajednicu da se više posveti osobama s posebnim potrebama i da se ovom priredbom oni ujedno socijaliziraju, ne samo jedni među drugima, već i s osobama koje nemaju poteškoće i koje sudjeluju u priredbi kao pjevači i igrači, rekao nam je o cilju projekta njegov koordinator te predsjednik Dječjeg kluba Dalmalino Zoran Vrsalović.


Tijekom sat vremena štićenici Centra su imali prilike zabaviti se i educirati uz razne izvođače – kantautora Davora Grgurića iz Delnica, ujedno novinara i književnika, animatoricu Miraculous Ladybug, zatim Niku Arsić iz Plesnog kluba Scorpio koja je izvela dvije hip hop koreografije, Klaru i Magdalenu iz Glazbenog zbora Kikići i Genijalci koje su uz pjevački dio svirale i violinu, te na kraju mađioničara Stefana koji je došao iz Pule kako bi štićenicima Centra za rehabilitaciju pokazao svoje čarobne trikove.




Trenutno u Centru za rehabilitaciju na Kozali borave 42 štićenika, a otvorene su i dvije podružnice – jedna u Pulcu gdje je omogućen poludnevni boravak, kao i ona u Kraljevici gdje su smještene osobe do 21. godine života. Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ornela Klevissar-Tomašić naglašava kako je u upotrebi i šest stanova u Rijeci u kojima uz njihovu podršku žive neki korisnici Centra.


– Drago nam je da je Dječji klub Dalmalino došao u Rijeku jer je važno stvoriti interakciju osoba s invaliditetom i onih koje nemaju poteškoća u razvoju te tako razumijeti i podržati različitosti. Naš Centar je već sudjelovao u sličnim suradnjama pa su tako u našoj podružnici u Kraljevici ovoga ljeta boravila i djeca katoličke zajednice iz Banje Luke koja su se onda družila i socijalizirala s našom djecom, dodala je ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ornela Klevissar-Tomašić.