Od 10 do 16 sati

Dan tehničke kulture u četvrtak na Korzu: Gađat će se prstenac i voziti roboti pauci

Ljiljana Hlača

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA – Zajednica tehničke kulture u četvrtak 26. rujna po sedmi put organizira Dane tehničke kulture. Program će se održati na Korzu od 10 do 16 sati ispod šatora.


Govoreći o bogatom programu, Renato Kostović, v. d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, pozvao je građane da odvoje vrijeme za ovaj događaj i da se uvjere koliko je riječka tehnička kultura zapravo atraktivna.


Manifestacija se organizira s ciljem da udruge tehničke kulture grada Rijeke dinamičnim prikazom aktivnosti prezentiraju svoj rad, a sve kako bi se potaknula mladež i građani na uključivanje u jednu od niza tehničkih aktivnosti te tako osmisle slobodno vrijeme i osiguraju dodatno obrazovanje.




Kako je istaknuo tajnik Zajednice Kazimir Mihić, očekuje se dolazak srednjih i osnovnih škola, a prvi put manifestaciji se pridružuje Učenički dom Kvarner s radovima učeničke zadruge.


Građani će moći vidjeti radove učenika koji su sa svojim radovima sudjelovali na državnim natjecanjima iz robotike, automatike i elektrotehnike, a osim prezentacije, tu su i radionice u kojima će moći sudjelovati svi posjetitelji.


– Posjetitelji će moći gađati prstenac, voziti robota pauka, vidjeti princip rada hidroelektrane sastavljene dijelom od elemenata robotike. Zapravo nema tehničke aktivnosti koja se ne njeguje u našim udrugama – od modelarskih, maketarskih pa sve do foto-kino-video, radiotehnika, astronomskih itd., naglasio je tajnik Kazimir Mihić.