Klinika za infektivne bolesti

DOBRA VIJEST Dvoje hospitaliziranih u riječkom KBC-u nije zaraženo koronavirusom

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Analiza uzoraka poslanih u Kliniku za infektivne bolesti »Dr. Fran Mihaljević« u Zagrebu, pokazala je kako su nalazi negativni na koronavirus, priopćeno je iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka



Na Kliniku za infektivne bolesti KBC-a Rijeka jučer je u izolaciju smješteno dvoje pacijenatazbog respiratornih smetnji i sumnjivih simptoma.


Analiza uzoraka poslanih u Kliniku za infektivne bolesti »Dr. Fran Mihaljević« u Zagrebu, pokazala je kako su nalazi negativni na koronavirus, priopćeno je iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka.


‘Upravo smo dobili informaciju da su nalazi vezani uz oba pacijenta koji su smješteni na Klinici za infektologiju negativni. Pacijenti će biti premješteni iz izolacijskih jedinica u prizemlju na normalni odjel dok im se u potpunosti ne saniraju njihovi blagi respiratorni problemi’, izjavio je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka. 





Slijedom upita vezano uz pacijente hospitalizirane u KBC-u Rijeka, Ministarstvo zdravstva nas je izvijestilo kako su oba pacijenta negativna na koronavirus i u dobrom su općem stanju.


 


Podsjetimo, na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka u subotu poslijepodne je hospitaliziran talijanski državljanin zbog respiratornih smetnji. Obzirom na sumnjive simptome te prema uputama epidemiološke službe pacijent je smješten u izolaciju, rekli su sinoć iz KBC-a Rijeka. 


Osim toga, žena iz Rovinja je također hospitalizirana u riječkom KBC-u zbog sumnje na zarazu koronavirusom.


“Pacijentica iz Rovinja nije imala nikakvih kontakata u Rovinju i nije boravila u Istri. Ona je iz Italije odnosno Padove izravno prevezena u Rijeku”, istaknula je dr. Jasna Valić