71. rođendan

DAN MEDICINSKE ŠKOLE Prate se potrebe na tržištu rada: U planu pokretanje programa za Spa wellness tehničara

Ingrid Šestan Kučić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Višednevnim aktivnostima učenika i nastavnika, Medicinska škola Rijeka obilježila je Dane škole, a kruna događanja bila je današnja svečana sjednica Nastavničkog vijeća. Navodeći kako se radi o najvećoj školi u Primorsko-goranskoj županiji te ujedno i o najvećoj zdravstvenoj školi u Hrvatskoj, ravnatelj Alen Vukelić istaknuo je da škola obilježava 71 godinu obrazovanja medicinskih sestara te da broji 772 učenika u 31 razrednom odjelu.


– Svi koji smo tu, okosnica smo rada u školi, u obrazovanju, ali i odgoju budućih odraslih ljudi koji će odgovorno obavljati svoj posao – poručio je ravnatelj. Dodajući kako je danas održana 26. svečana sjednica Nastavničkog vijeća, Vukelić je istaknuo da ta škola uz medicinske sestre, obrazuje još osam različitih zanimanja, a intencija je škole uvesti novi program u okviru Regionalnog centra kompetentnosti.


Dan Medicinske škole u Rijeci / Foto R. Brmalj


Dan Medicinske škole u Rijeci / Foto R. Brmalj





– U partnerstvu sa školom u Zadru mi smo Regionalni centar kompetentnosti, a u okviru toga želimo razvijati nove programe ze kojima postoji potreba na tržištu rada. Riječ je o programima iz područja zdravstvenog turizma, odnosno o programu Spa wellness tehničar za kojeg je evidentno da postoji potreba na tržištu rada, a mi imamo prostorni i kadrovski potencijal za provedbu tog programa – najavio je Vukelić.


U okviru Regionalnog centra kompetentnosti zaživjet će i obrazovanje odraslih te će se opremiti prostori škole, a jučerašnja svečana sjednica Nastavničkog vijeća bila je prilika i za nagrade najboljim učenicima te zahvale nastavnicima koji su promovirani u savjetnička i mentorska zvanja. Škola se oprostila i od novih umirovljenika Zdenke Piškur te Ivanke Jurković, a najbolji su učenici na dar dobili enciklopediju National Geographica. S encikolpedijom vrijednom sto eura jučer su kući otišli učenici Antonio Babić, Edi Vučić te Ela Znaor.