Ljetni sadržaji

Brdo uživanja: Platak i za velikih vrućina nudi brojne sadržaje za turiste i posjetitelje

Andrej Petrak

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Nastavlja se s praksom uvođenja ljetnih sadržaja pa se i ovog srpnja i kolovoza na Platku nude biciklističke i pješačke staze, vožnja žičarom Radeševo, korištenje sportskih terena, piknik-pozicije, platoi za roštiljanje i niz drugih aktivnosti



RIJEKA Platak bi ovog ljeta trebao prerasti u pravo brdo uživanja u sportskim i rekreacijskim sadržajima, sudeći po najavama s vrha Radeševa iz Goranskog sportskog centra, koji upravlja omiljenim skijalištem svih s Kvarnera i okolice. Nastavlja se s praksom uvođenja ljetnih sadržaja pa se i ovog srpnja i kolovoza ondje nude biciklističke i pješačke staze, vožnja žičarom Radeševo, korištenje sportskih terena, piknik-pozicije, platoi za roštiljanje i niz drugih aktivnosti.


– Na svega pola sata vožnje od mora nude se brojni sadržaji za turiste i rekreativce, od onih koji žele samo prošetati šumskim stazama i predahnuti u hladu, do onih željnih, primjerice, adrenalinskoga brzinskog spusta biciklom. Sve uz ugodnu klimu i šumski mir – pojasnio je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udović.


Dick golf igralište


Od sadržaja dostupnih na Platku nabraja planinarenje s pogledom na more, jedinu žičaru koja radi cijele godine, jedinu tubing-stazu, kao i jedino disc golf igralište u regiji. Dvjesto kilometara biciklističkih staza: brdske downhill, kao i flow staza, tri planinarske šetnice, dječja igrališta, veliki parking, deset platoa za roštiljanje i deset piknik pozicija, samo su neke od prednosti koje pruža Platak.




Zamjenik župana Marko Boras Mandić najavio je nastavak ulaganja Županije u Platak, kao i uređenja prometnice do Platka, a najveća novost pripreme su za uvođenje redovne autobusne linije od Rijeke do Platka, na čemu se radi u suradnji s Općinom Čavle i KD Autotrolej. Cilj je posjetiteljima omogućiti jednostavniji i bezbrižniji put do izletišta, naveo je zamjenik župana.


Sva lica Platka


Županijski pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić kaže kako je Festival sportske rekreacije uspješno pokazao koliko se različitih sportskih i drugih aktivnosti može istodobno odvijati na Platku, na kojem će se i ubuduće odvijati brojne manifestacije. Prva sljedeća jest događanje Sva lica Platka, što ga 19. kolovoza organiziraju Društvo sportske rekreacije Kvarner i Županija, a uključivat će turnir u odbojci na pijesku, koja se i inače može igrati na Platku.


– U redovnu ljetnu ponudu Platka spada i »Opuštajući trenutak«, što ga svakog vikenda u srpnju i kolovozu, od 17 do 19 sati, ondje upriličuje Energetska zona Platak, pod vodstvom Tatjane Milaković. Posjetioci mogu proći labirintom ljubavi i stvaralaštva, prošetati Bosom stazom, odraditi vježbe tradicionalne kineske medicine, uživati u meditaciji i zvučnoj gong kupki, a sve s ciljem čvršćeg povezivanja s prirodom i opuštanja – navela je Tatjana Milaković.