Vijećnici odlučili

Bojani Marčelja godišnja nagrada Općine Viškovo

Andrej Petrak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Na predstojećoj svečanoj sjednici povodom Dana Općine Viškovo Bojana Marčelja dobit će godišnju nagradu za dugogodišnji doprinos lokalnoj zajednici svojim humanitarnim i volonterskim djelovanjem



VIŠKOVO Bojani Marčelja na predstojećoj svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Viškovo bit će uručena godišnja nagrada, za dugogodišnji doprinos lokalnoj zajednici svojim humanitarnim i volonterskim djelovanjem, odlučilo je Općinsko vijeće Viškova. Dugogodišnja je aktivna članica nekoliko civilnih i humanitarnih udruga. Aktivno darivati krv počela je po odlasku u mirovinu 1998. godine te je dosad dragocjenu tekućinu dala 26 puta. Aktivno sudjeluje u radu Crvenog križa, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Viškovo kao tajnica i članica odbora, a na svakoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi prisustvuje kao volonter.


Poticaj mladima


Ustrajno pomaže rad te humanitarne organizacije te potiče mlađe naraštaje na uključivanje. Redovno se i bez iznimke uključuje volonterskim radom u potpori manifestacija u organizaciji TZ i Općine Viškovo, u kojima sudjeluje Crveni križ.


U Udruzi Antifašističkih boraca i antifašista Općine Viškovo aktivno sudjeluje na svim događanjima. Time iskazuje trajnu opredijeljenost za očuvanje uspomena na tradicije antifašističke borbe hrvatskog naroda na kojim tekovinama počiva suvremena Republika Hrvatska. Vodi evidenciju članova, povjerenik je Udruge za naselje Marčelji, a još posebno nekoliko puta godišnje obilazi starije i nemoćne članove Udruge te ostale starije sumještane kroz druge udruge, a sve kako bi im na taj način učinila život kvalitetnijim i to podjelom paketa, potrepština tako pružajući podršku osamljenim članicama i članovima.




Kod »Delavske katedre« pri Ustanovi »Ivan Matetić Ronjgov« svojim iskustvom i predanim radom pomaže na stvaranju kuharice koja govori o jelima i tradiciji spravljanja različitih jela našeg kraja kroz godinu, posebno vodeći računa o sezonskoj zastupljenosti namirnica kroz zimski i ljetni period. Sakupljala je recepte te u razgovoru sa starijim sumještanima pripremala tekstove i upute za kuharicu koja će biti tiskana ove godine.



Bojana Marčelja svoje znanje i iskustvo stavila je na raspolaganje u radu tijela lokalne vlasti na način da je u dva mandata vijećnica u MO Marčelji. Pomaže svojim iskustvom i znanjem očuvanju tradicije i vrijednost naselja Marčelji u kojem je provela cijeli svoj život.



Dobrobit bez razlike


Kroz rad Udruge umirovljenika Viškovo bavi se problemima i potrebama mještana treće životne dobi. – Uvijek im je voljna pomoći organizirajući druženja, te u redovnim posjetima. Volonterski rad ispunjava Bojanu Marčelja koja dvadeset godina ustrajno sudjeluje u radu nekoliko udruga i jednoj ustanovi.

Nesebično daje svoje vrijeme i svoj rad za dobrobit kraja u kojem živi i svih ljudi, sigurni smo da će predano dati još mnogo sati volonterskog rada. Upornošću i predanošću svoje iskustvo, znanje i volonterski rad nastoji prenesti i na mlađe naraštaje.


Ponosni smo na sve volontere uključene u rad udruga u Općini Viškovo, osobito udruga s programom djelovanja usmjerenom na pomaganje i humanitarni rad. Raduje nas činjenica da u svojoj sredini imamo skromnu, poštenu i časnu sumještanku Bojanu Marčelja koja je svoju energiju usmjerila na volontiranje i dobrobit svih bez razlike, stoji u obrazloženju nagrade.