Stečaj s likvidacijom

Bivši trećemajci koje je Uljanik bacio na cestu zapalili svijeće na spomeniku Brodograditelju

Orjana Antešić

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



RIJEKA Zaposlenici Poslovno informacijskih sustava, Uljanikovog društva nad kojim je proglašen likvidacijski stečaj, simbolično su na 3. maj, zapalili svijeće kod spomenika Brodograditelja. Time su htjeli skrenuti pažnju javnosti na svoju katastrofalnu situaciju. Ova Uljanikova tvrtka nema imovine, ama baš ničega, iz čega bi se mogli naplatiti u stečaju.


– Otišao i PiS u stečaj i likvidaciju. Hvala svima koji su za to zaslužni, poručili su.


Ukupno zaposlenih u PiS-u je 150, od čega njih 48 se vodi na riječkoj lokaciji. Svi su oni bili zaposlenici 3. maja, prije nego li ih je Uljanik, po preuimanju riječkih navoza, prebacio u ovu tvrtku Uljanik grupe.




Kako doznajemo, nakon današnje podjele otkaza u Puli, stečajni upravitelj Marko Zagorac najavio je da će otkaze ugovora o radu riječkim zaposlenicima PiS-a uručiti u ponedjeljak.


Osim što su svi radnici zaposlenici PiS-a, neophodni su za funkcioniranje svih procesa u Uljanik grupi, zapravo su jedini koji su cijelo vrijeme radili u punom pogonu, jer obuhvaćaju, među ostalim, i zaštitarsku službu i službu obračuna plaća.


Istovremeno, u najnezavidnijoj su poziciji od svih radnika u Uljanikovom holdingu, jer kao što smo naveli od svojih potraživanja, vidjet će samo onaj minimum koji će im isplatiti Agencija za osiguravanje radničkih tražbina.


Svoje plaće nisu vidjeli još od rujna prošle godine, a kao što je jedna radnica PiS-a navela jedna bolja saborska plaća pokrila bi sve njezine neisplaćene bušte za proteklih osam mjeseci.