'Z bicikletun po Loze i Lužine'

Biciklijada kroz kastavsku šumu imala je i edukativnu notu

Andrej Petrak

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Grupa fizički spremnijih biciklista krenula je pak, također pod vodstvom stručnih vodiča, s Kastavske Fortice prema Brninima i Brajanima da bi se potom uspeli do mjesta Breza. Nakon okrepe i kratkog odmora, preko Zvirića uputilo se natrag prema centru Kastva čime je završila ova zahtjevnija tura u dužini od oko 18 kilometara



KASTAV Treće izdanje Kastavske biciklijade „Z bicikletun po Loze i Lužine” održano je u kastavskoj šumi ove subote, u povodu proslave Dana Grada Kastva.


Mnogi su iskoristili ovu prigodu koju im je pružila Turistička zajednica grada Kastva da uživaju u predivnim šumama Kastvštine na dva kotača.


Okupljanje biciklista bilo je zakazano na Fortici, a dobrodošli su bili sudionici svih uzrasta i razina fizičke spremnosti. Najmanji biciklisti vozili su njima prilagođenu, kraću rutu, u dužini od šest kilometara koja je završavala kod lovačke kućice.





Grupa fizički spremnijih biciklista krenula je pak, također pod vodstvom stručnih vodiča, s Kastavske Fortice prema Brninima i Brajanima da bi se potom uspeli do mjesta Breza.


Nakon okrepe i kratkog odmora, preko Zvirića uputilo se natrag prema centru Kastva čime je završila ova zahtjevnija tura u dužini od oko 18 kilometara.


Kastavska biciklijada, koja je imala i edukativnu notu, jer stručni vodiči upoznali su sudionike s ljepotama kastavske šume, organizirana je u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Kastav i Lovačkim društvom Lisjak Kastav.


U okviru proslave Dana Grada Kastva održani su i 43. Kastafski kros te 14. Memorijalna utrka „Zehrid Kadrić – Zeko”, u organizaciji SK Rika Kastav.


Trčalo se također kroz kastavske šume Lozu i Lužinu. Glavna utrka bila je u dužini od 13,5 kilometara, dok su rekreativci trčali rutom dugom osam kilometara, a održana je i utrka školaraca.