Ugovori o sufinanciranju

Bespovratne potpore riječkim inovatorima

Hina

Predstavnici riječke gradske uprave, Zaklade za financiranje izrade prototipova FIPRO i inovatori potpisali su u ponedjeljak ugovore o sufinanciranju razvoja komercijalizacije inovativnih proizvoda i usluga, kojima se četirima riječkim inovatorima dodjeljuje bespovratnih 175 tisuća kuna



RIJEKA Predstavnici riječke gradske uprave, Zaklade za financiranje izrade prototipova FIPRO i inovatori potpisali su u ponedjeljak ugovore o sufinanciranju razvoja komercijalizacije inovativnih proizvoda i usluga, kojima se četirima riječkim inovatorima dodjeljuje bespovratnih 175 tisuća kuna.


Četiri korisnika ostvarila su pravo na sufinanciranje na temelju javnog poziva za sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, koji je raspisan s ciljem poticanja poduzetnika na ulaganja u razvoj i komercijalizaciju inovacija, kao preduvjet za povećanje konkurentnosti na tržištu.


Bespovratna sredstva dodijeljena su poduzetnicima koji su već na tržištu ili su blizu komercijalizacije svojih proizvoda, kako bi mogli brže ostvariti svoje poslovne planove i otvorili nova radna mjesta. Prijavljeno je ukupno 13 projekata, a povjerenstvo je odabralo četiri najbolja.




Potpora od 50.000 kuna dodijeljena je tvrtki E-Glas za projekt »Upravljanje okolinom za osobe s invaliditetom uz pomoć pogleda i glasa«. Oko 49.000 kuna dobit će Robert Basan za daljnji razvoj web-platforme MATDAT, koja se razvila iz baze podataka o konstrukcijski relevantnim materijalima za primjenu u inženjerskim proračunima i razvoju proizvoda.


Tvrtki Veritec Holding dodijeljeno je 40.000 kuna za projekt »Pomagalo za jednoliko pečenje riba u pećnici«, a tvrtki Hortiriviera 35.000 kuna za projekt širenja proizvodnje prirodnih sredstva za čišćenje i pranje rublja pod nazivom »Pero«.