Bandić i Burić poslali poruku Obersnelu: školski udžbenici moraju biti besplatni

Damir Cupać

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Bandić je iz Zagreba donio osam kompleta udžbenika za osnovnoškolce, odnosno jedan komplet za jedan razred, koje bi trebao podijeliti Burić u Osnovnoj školi Vladimir Gortan



RIJEKA – Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić i predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić potvrdili su da će surađivati na svim sljedećim izborima i iz Bonavije poslali poruku riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu– Bandić je iz Zagreba donio osam kompleta udžbenika za osnovnoškolce, odnosno jedan komplet za jedan razred, koje bi trebao podijeliti Burić u Osnovnoj školi Vladimir Gortan.


Burić je zamolio Bandića pred kamerama da Grad Zagreb pomogne Gradu Rijeci donatorskim sredstvima za obnovu Psihijatrijske bolnice Lopača, a Bandić je obećao pomoć sukladno mogućnostima jer Zagreb nije, kako reče zagrebački gradonačelnik, nikada odbio nikome pomoći.


Kucaju na Obijeva vrata


– Ovo je poruka gradonačelniku Vojku Obersnelu. Mi kucamo na njegova vrata kako bi ga podsjetili da bi udžbenici trebali biti besplatni. Riječ je o simbolici, izjavio je Bandić.




Burić je pozvao riječkoga gradonačelnika da rebalansom proračuna osigura novac za 8.000 kompleta udžbenika koji bi se besplatno podijelili riječkim osnovnoškolcima.


– On se koncentrirao na jakne od preko 4.000 kuna. Očito je da svatko ima svoje prioritete. Osobno bih taj novac potrošio na udžbenike.


Kao prvi korak smo osigurali za svaki razred po jedan udžbenik, dakle osam kompleta. Kontaktirat ćemo ravnateljicu i nastojati podijeliti udžbenike u školskim torbama onima kojima su najpotrebniji.


Kliknuo se i razumio s Bandićem


Prije nekoliko mjeseci Bandić i ja smo odmah kliknuli i razumjeli smo se i zbog toga je pred nama kvalitetna politička suradnja. Ovo je dokaz da odmah počinjemo raditi na dobrobit građana.


Rijeka može i mora bolje. Zagreb je primjer uspješnog grada, a Rijeka može biti jednako dobra ako ne i bolja, uvjeren je Burić.


Bandić se osvrnuo i na loše stanje u riječkom i pulskom škveru.


Žao mu Miletića


– Hrvatska ima znanje i iskustvo za razvoj brodogradnje. Ali problem je u tome što se forsiraju podobni, a ne sposobni, a to je način na koji se funkcionira od Vlade, preko menadžmenta do lokalne samouprave.


Volio bih znati tko su članovi uprave Uljanika i u kojoj su stranci. To je sva filozofija. Vlada je prepustila kadroviranje IDS-u i sad će se sva kola slomiti na njima.


Žao mi je kolege Miletića, ali činjenica je da caruje stranačka podobnost i zbog toga brodogradnja ne može na zelenu granu, zaključio je Bandić.