Nove muke za školarce

Autotrolej ponovo srezao broj vožnji, autobusi ove školske godine voze još rjeđe

P. N.

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Najviše polazaka ukinuto je na liniji 2, a tek malo bolje prošle su druge linije, promjene su rađene čak i na ponekim linijama za subotu i nedjelju



S početkom nove školske godine, KD Autotrolej promijenio je i svoj vozni red. No, ono što većina ne zna, osim vjerojatno zaposlenika ovog komunalnog društva, je da je vozni red dodatno srezan u odnosu na  vozni red tijekom prošle školske godine gotovo na svim gradskim linijama, analizirala je Facebook stranica Autobusi u Rijeci.


Najviše polazaka ukinuto je na liniji 2, a tek malo bolje prošle su druge linije, promjene su rađene čak i na ponekim linijama za subotu i nedjelju.


Na liniji 5 je primjerice ukinuto 7 vožnji u smjeru Drenove i 6 vožnji prema Jelačićevom trgu. 




Na liniji 7 ima 6 polazaka manje nego lani u oba smjera.


Vozača i vozila navodno ima, ali jedno je sigurno: Smanjen broj polazaka, smanjit će se broj putnika, a smanjen broj putnika vodi novom ukidanju polazaka i tako u krug, sve dok se linija ne ukine ili preda u koncesiju, zaključuju Autobusi u Rijeci.


Cilj je povećati broj korisnika, ali to se sigurno neće dogoditi smanjenjem kvalitete usluge.


Foto Facebook / Autobusi u Rijeci


Foto Facebook / Autobusi u Rijeci



O čemu se točno radi najbolje pogledajte u sljedećoj analizi situacije prije i poslije. Brojevi u zagradi sugeriraju povećanje ili smanjenje.