'Odlučujući trenutak'

Autori najboljih sportskih fotografija su Alvin Lučić, Mario Šebetovsky i Arsen Miletić

Sandy Uran

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Nagrada za njaboljeg mladog autora otišla je u ruke Gabrijelu Skender



RIJEKA U Galeriji Principij otvorena je 9. izložba sportske fotografije naslovljena »Odlučujući trenutak 2017.«  koju se može razgledati do subote. 


Prigodnom šaljivom dobrodošlicom »Imamo grijanje! « publici se obratio voditelj inauguracije Joso Krmpotić pritom istaknuvši kako je na natječaj  međunarodnog karaktera pristiglo 572 fotografija 85 autora, te da je za izložbu odabrano 65 fotografija 45 autora.


Predsjednik Zajednice sportova PGŽ  Veljko Karabajić pozdravio je prisutne između ostalih pomoćnika glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Sinišu Krajača, ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije Sašu Ceraja, pročelnicu  riječkog Odjela za sport i tehničku kulturu Veru Begić Blečić,  pročelnika Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu  Valerija Jurešića, te se zahvalio medijskim pokroviteljima i Foto Kurtiju te PGŽ na financijskoj podršci. 




U ime Hrvatske olimpijske akademije prisutnima se obratio ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj koji je kazao  kako mu je posebno drago što je Hrvatska olimpijska akademija suorganizator izložbe te da će i u budućnosti dati svoj doprinos posebno dogodine za jubilarnu 10. izložbu sportske fotografije.


Valerij Jurešić svih je pozdravio i u ime Župana Zlatka Komadine te je naglasio važnost spoja između fotografije kao umjetničkog čina i sportkog izraza do kojeg dolazi u određenom sportskom trenutku i tako otvorio izložbu.


Predsjednik Fotokluba Rijeka Berislav Božić naglasio je važnost poznavanja fotografije i sporta što omogućava da se uvijek iznova stvara nešto novo na istu temu.


Uslijedila je podijela pohvala autorima: Gordani Kvajo, Manuelu Angeliniju, Jaki Franji, Stanislavu Juretiću i Igoru Kupljeniku.


Nagrada za njaboljeg mladog autora otišla je u ruke Gabrijelu Skender, a autori triju najboljih fotografija su: Alvin Lučić, Mario Šebetovsky i Arsen Miletić.