Aplikacija Smartica

Autobusne karte Autotroleja moguće kupiti i mobitelom

Marinko Glavan

Ilustracija / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Ilustracija / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Novom aplikacijom zasad je moguće kupiti samo dnevne i tjedne karte, dok će početkom idućeg mjeseca biti omogućena i kupnja karata za dvije vožnje. Aplikaciju Smartica moguće je preuzeti u Apple storeu i Google Play trgovini, a dostupna je korisnicima svih telekom operatera



RIJEKA Putne karte za javni prijevoz u Rijeci i okolici od danas je moguće kupiti i mobilnim telefonom, putem aplikacije Smartica, objavljeno je iz Autotroleja.


Novom aplikacijom zasad je moguće kupiti samo dnevne i tjedne karte, dok će početkom idućeg mjeseca biti omogućena i kupnja karata za dvije vožnje. Aplikaciju Smartica moguće je preuzeti u Apple storeu i Google Play trgovini, a dostupna je korisnicima svih telekom operatera.


– Kupnja karata putem aplikacije je vrlo jednostavna – potrebno je odabrati zonu i vrstu digitalne putne karte te izdanu kartu validirati u vozilu. Potvrda o plaćanju dolazi u obliku SMS poruke, sa svim podacima o naplaćenom iznosu, dok izdana digitalna putna karta ostaje pohranjena unutar mobilne aplikacije. Tako je u svakom trenutku moguće kartu pokazati kontrolorima. Osim toga, aplikacija na vrijeme obavještava korisnike o isteku valjanosti karte.




Dnevne i tjedne digitalne putne karte kupljene putem Smartice moguće je koristiti u svim vozilima KD-a Autotrolej, a pored cijene karte, korisnik plaća  i naknadu za SMS uslugu sukladno tarifi svog mobilnog operatera.


Tehnički preduvjeti za korištenje mobilne aplikacije Smartica je posjedovanje pametnog mobilnog uređaja koji podržava korištenje ovakvih ili sličnih usluga.


Mobilna aplikacija podržana je na Android i iOS operativnom sustavu s tehnološkim minimumom, odnosno  iOS minimalno verzija 9, Android minimalno verzija 5, te uključen Bluetooth, minimalno verzija 4,  za vrijeme aktivacije i revalidacije karte, kao i pristup mobilnom internetu, navode iz Autotroleja. Aplikacija je, dodaju, razvijena u suradnji s Vipnetom, a pilot-program njene primjene trajat će tri mjeseca.