Burno pred početak sjednice

Akcija mladih, HDZ i MOST odbili sudjelovati: ‘Gradsko vijeće je prostitucija na najnižoj mogućoj razini’

Biljana Savić

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

- HNS je već javno ušao u koaliciju sa SDP-om, a isto je napravila i Lista za Rijeku, samo to još uvijek krije i to će se objelodaniti na glasanju za proračun. Svi koji dfanas budu prisustvovali sjednici Gradskog vijeća čine vlast, odnosno većinu, kazao je Ostrogović.



HDZ neće sudjelovati na današnjem Gradskom vijeću Grada Rijeke. Najavio je to uoči sjednice gradskog parlamenta predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Josip Ostrogović. Također, na sjednici neće sudjelovati niti zastupnici MOST-a. 


Ostrogović iz HDZ-a ustvrdio je da je riječko Gradsko vijeće “prostitucija i politička trgovina na najnižoj mogućoj razini, gdje SDP, koji je u slobodnom padu, bjesomučno kupuje vijećnike, ne bi li stvorio prividnu većinu, a većinu slaže sa strankama kao što su HNS i Lista za Rijeku, koje su u Gradsko vijeće ušle na platformi koja se borila protiv Gradskog vijeća”.


– HNS je već javno ušao u koaliciju sa SDP-om, a isto je napravila i Lista za Rijeku, samo to još uvijek krije i to će se objelodaniti na glasanju za proračun. Svi koji danas budu prisustvovali sjednici Gradskog vijeća čine vlast, odnosno većinu, kazao je Ostrogović.




Ivona Milinović iz HDZ-a je kazala: “Otkako je za predsjednika Gradskog vijeća imenovan Andrej Poropat iz HNS-a Vijeće je postalo neviđeni cirkus u kojem Obersnel vrijeđa vijećnike, a Poropat umjesto da opomene gradonačelnika opominje vijećnike koji se bune protiv vrijeđanja.”


Niti MOST, rekosmo, neće sudjelovati na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, a najavila je to njihova vijećnica Petra Mandić.



– Nećemo držati kvorum onima koji su pokazali ambiciju za većinu, a nisu je ispunili, s onima koji su doveli do takvog stanja u Gradskom vijeću da ne postoji mogućnost donošenja odluka, kazala je Mandić.


Vijećnici Akcije mladih također bojkotiraju današnju sjednicu, uoči koje je Tihomir Čordašev ocijenio da to nije Gradsko vijueće, nego poligon političke trgovine i da je došlo do prevare birača. Čordašev je kazao novinarima da su novi izbori jedino rješenje, da gradski parlament nije u stanju donositi odluke, a može pasti i na proračunu.


Akcija mladih ocijenila je da je finalni čin političke trgovine Lista za Rijeku, koja se, kazali su, prodala za nekoliko fotelja. Unatoč bojkotu, Vijeće i dalje ima kvorum, a sjednica će biti održana.