Promocija sporta

Akcija “U luci uže povuci” izmamila Riječanke na Molo Longo

Ljiljana Hlača

Incijator ovog događaja je pročelnik Visokogorskog odjela spomenutog Društva Boris Pavelić te njegova zamjenica Nada Tepšić koji su akcijom odlučili ne samo promovirati ovaj Odjel i njihove aktivnosti već malo i »podebljati« njegovo članstvo



RIJEKA Spustiti se niz uže s deset metara visoke dizalice i barem na kratko baciti pogled na riječku luku iz te »viseće« perspektive? Pa zašto ne – i to je bilo moguće doživjeti, budući da se na šetalištu Molo Longo održala zanimljiva akcija Planinarskog društva Kamenjak pod nazivom – »U luci uže povuci«. Incijator ovog događaja je pročelnik Visokogorskog odjela spomenutog Društva Boris Pavelić te njegova zamjenica Nada Tepšić koji su akcijom odlučili ne samo promovirati ovaj Odjel i njihove aktivnosti već malo i »podebljati« njegovo članstvo.


Treba naglasiti da je uvjet za spuštanje bilo učlanjenje u ovu organizaciju koja inače broji preko stotinjak članova i to ovog puta po promotivnoj cijeni od 50 kuna.


– Ne samo da smo htjeli malo uzdrmati jesensku svakodnevnicu jednim ovakvim događajem već ponukani dobrim rezultatima prošlogodišnje humanitarne akcije kada smo na isti način prikupljali sredstva za djelatnost Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić te za Udrugu Kolajna ljubavi, odlučili smo sve to još jednom ponoviti. Ali ovog puta s namjerom  da od sredstava članarine kupimo planinarsku opremu, rekao nam je jučer Boris Pavelić.




Lijepo vrijeme iskoristili su i brojni Riječani za šetnju i vožnju biciklom popularnim šetalištem uz more.