Bajka na dlanu

100% zagorsko: Miris zagorskih štrukli i delicija ponovo se širi Korzom

Katarina Blažević

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



RIJEKA – Grad Rijeka ponovno je ugostila zagorsku “bajku na dlanu”, odnosno prodajno-izložbenu manifestaciju “100% zagorsko” kojoj je ovo već šesto izdanje. Posjetitelji su na riječkom Korzu već u petak mogli vidjeti neke od zagorskih običaja, kao i proizvode koje su mnogi degustirali, a cijene su bile i više nego povoljne. Manifestacija će trajati i u subotu od 8 do 15 sati.


Na Korzu se okupilo oko 50 izlagača, a veliko zanimanje je bilo na štandovima s domaćim vinima, rakijama, medom, čvarcima, štruklima, kao i mlincima koje su Zagorke uživo radile i prezentirale na riječkoj šetnici.


Za dvije litre vina posjetitelji su morali izdvojiti 100 kuna, dok se domaći med prodavao po cijeni od 30 kuna za bagremov do 60 kuna za med od kestena i lipe. Prodavači na Korzu su nam rekli kako su vrlo zadovoljni prodajom što se moglo i vidjeti s obzirom na velik broj posjetitelja koji su “zakrčili” riječku šetnicu.




Osim štandova s prehrambenim proizvodima, bilo je moguće vidjeti i animatore koji su prezentirali život krapinskih neandertalaca, kao i borbe te ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku, a sve u prigodnim odorama kako bi se publici što bolje dočarali stari običaji. Za glazbeni dio pobrinuli su se ansambl Zabok i tamburaši, dok će subotnji dan na Korzu uveseliti Tomislav Goluban i Aljoša Mutić.


Manifestaciju su organizirali Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica KZŽ-a uz partnerstvo Grada Rijeke, a zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek naglasila je kako su zadovoljni što su ponovno u Rijeci te da su sudionici sajma ovdje uvijek odlično prihvaćeni.