Dio obitelji

Vjerni njemački turisti više od pola stoljeća posjećuju Selce pa su i nagrađeni za lojalnost

Nataša Car

Foto TZG Crikvenice

Foto TZG Crikvenice

Supružnici Anton Wendelberger i Maria Hildegard Wendelberger već 53 godine ljetuju u Selcu gdje se osjećaju kao dio obitelji te uživaju u prirodnim luksuzima poput bistrog mora i nevjerojatne čistoće zraka koju u Stuttgartu nemaju.Bračni par koji preko pola stoljeća posjećuje Selce u četvrtak je od direktorice Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijane Biondić dobio prigodne darove za vjernost. Bračni par u sedmom desetljeću života posljednjih godina odsjeda kod gospođe Gordane Skaramuca, no u posljednjih pet deaetljeća boravili su na raznim lokacijama u Selcu. Anton i Maria u Selcu su se uvijek osjećali kao dio obitelji te oni na isti način vide svoje domaćine.Pred njihovim očima odrastale su generacije. Gledali su kako djeca odrastaju, stupaju u brak i stvaraju vlastite obitelji. Ponekad umjesto sretne vijesti o novoj prinovi u obitelji, stigne i tužna vijest o smrti mještana što ih jako žalosti jer se osjećaju kao da su izgubili prijatelja.

Uz osjećaj pripadnosti razlozi njihove vjernosti uključuju dobru primorsku hranu koju jednostavno obožavaju te primorska klima koja je totalna suprotnost onoj u Stutgartu. Maria je u šali rekla da je čisto more tajna njezinog mladolikog izgleda te je kupanje u njemu poput tretmana ljepote.


Wendelbergeri svake godine u Selcu provedu oko dva mjeseca te osim kupanja u Uvali Slanoj i dugih šetnji crikveničkom rivijerom par ponekad ode na izlet na otoke. Nakon povratka u Njemačku supružnici svima pokazuju prekrasne slike s ljetovanja i uvijek prijateljima toplo preporuče Selce kao ljetnu destinaciju što ih čini i odličnim promotorima Rivijere Crikvenice.