Zabava za velike i male

Velika i Dječja maškarana povorka: Oko 2.200 maškara prodefiliralo Crikvenicom

Jakov Kršovnik

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Maškarani dan otvorilo je u Dječjoj povorci dvanaest grupa i oko tisuću mališana koji su se predstavili u najboljem svjetlu. No, zbog straha od kiše predstavljanje dječjij maškarica premješteno je u Gradsku sportsku dvoranu, što nije naštetilo događanju, jer su dvoranom odjekivali zvuci smijeha i pozitivnih vibracija



Na Velikoj i Dječjoj maškaranoj povorci u Crikvenici svjedočili smo da je peto godišnje doba u punom jeku! Tridesetak grupa i oko 1200 sudionika u Velikoj maškaranoj povorci predstavilo je pomno izrađivane kostime i maske Djeda Mraza, beba, džokera, morskih konjica, dvorskih luda, patuljaka, dvorjana, sultana i mnogih drugih.


Foto Vedran KARUZA


Foto Vedran KARUZA



Osim lokalnih grupa s crikveničko-vinodolskog područja crikveničku povorku uveličale su i grupe iz Bakra, Viškova, Kraljevice, Hreljina, Šmrike, Praputnjaka, Škrljeva, Rijeke, Opatije, Žejana, Ozlja, Duge Rese, Ivanić-Grada, Općine Križ, Primoštena, Poreča te gosti iz Slovenije – grupe iz Kidričeva i Kočevja. Vatromet boja i dobrih emocija prošetao je Crikvenicom i svi su mogli uživati u pravom festivalskom raspoloženju.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





Na čelu povorke crikvenički meštar Bene te posebni gosti iz Rijeke, kraljica karnevala Dora Pilepić i Meštar Toni, podizali su atmosferu i zračili maškaranim sjajem, koji se nezaustavljivo širio crikveničkim ulicama.



Ostatak maškarane svite činili su predstavnici Grada Crikvenice te Turističke zajednice, a direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić, istaknula je simpatičnu novost – ove smo godine uveli jedan novitet. Naš Meštar Bene u centralnom crikveničkom parku ima svoj ured gdje prima maškare i dodjeljuje im diplome za kostime i maske. Njegova kancelarija otvorena je svaki dan kada se održavaju dječja događanja i svi zainteresirani mogu se kod njega prijaviti za svoju diplomu, pojasnila nam je Biondić.



Maškarani dan otvorilo je u Dječjoj povorci dvanaest grupa i oko tisuću mališana koji su se predstavili u najboljem svjetlu. No, zbog straha od kiše predstavljanje dječjij maškarica premješteno je u Gradsku sportsku dvoranu, što nije naštetilo događanju, jer su dvoranom odjekivali zvuci smijeha i pozitivnih vibracija.


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA U PONEDJELJAK!