Navijačka udruga

”Vavik vjerna Kirija” za ljepši Centar ‘Izvor Selce’

Nataša Car

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

SELCE Članove Udruge Vavik vjerna Kirija ovih se dana može vidjeti kako rade na zgradi Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce, a njihovu humanitarnu akciju prepoznala je i NK Rijeka čiji su igrači Antonio Čolak i Stjepan Lončar posjetili vrijedne navijače kluba i korisnike Centra.Pri dolasku u Centar još uvijek se moglo vidjeti članove Udruge kako rade na fasadi objekta, u dvorištu se bojala stolarija i polako se stvarao red za hot dog. Oko 10.30 na radost svih navijača, a naročito onih najmlađih, stigli su Antonio Čolak i Stjepan Lončar. Ubrzo je uslijedilo druženje i slikanje s mladim, ali i onim malo starijim navijačima.

Više od navijača


Ovaj veseli dan bio je samo dio velike humanitarne akcije navijačke udruge koja okuplja oko 350 navijača NK Rijeke s područja Kirije. – Udruga nije osnovana samo s ciljem navijanja za Rijeku, već i radi provođenja ovakvih humanitarnih akcija – rekao je predsjednik Udruge Josip Friš. Počeli su sa skupljanjem odjeće koju će donirati Crvenom Križu, a članovi se redovito organizirano odazivaju i na akcije dobrovoljnog darivanja krvi.Friš je rekao da je Centar Izvor objeručke prihvatio ideju u sklopu koje su se organiziralo saniranje fasade, ogradnog zida, popravak konstrukcije koševa, bojanje lampi, čišćenja okoliša Centra i sitnih popravaka, kao i druženje djece iz Udruge s djecom iz Centra. – Volontera uvijek nedostaje, tako da je ovo sjajna akcija jer promoviraju volontiranje – pohvalio je Udrugu ravnatelj Izvora Nikica Sečen.

Razbijanje predrasuda


Dodao je kako mu je posebno drago što je riječ o udruzi navijača jer se navijače najčešće povezuje s divljaštvom. – Ovo je dobar način da se razbije ta predrasuda – zaključio je Sečen, koji je primijetio da su članovi Udruge cijele obitelji. Akcija je krenula od četvrtka, a najveći zahvat je fasada sa sjeverne strane i na tome će raditi još par dana. Troškove su uglavnom pokrili donacijama, a NK Rijeka osim posjetom uključila se i doniranjem darova za korisnike Centra, a sljedeći tjedan će njih i najmlađe članove Udruge ugostiti na Rujevici.