OŠ ZVONKA CARA

USPJEŠNI CRIKVENIČKI ĐACI Iskazali se u šahu, stranim jezicima i tehničkoj kulturi

Nataša Car

Učenici OŠ Zvonka Cara Crikvenica postigli odlične uspjehe / Foto Nataša Car

Učenici OŠ Zvonka Cara Crikvenica postigli odlične uspjehe / Foto Nataša Car

Prvašica Tara Škiljan osvojila je prvo mjesto u šahu na Županijskom turniru, Vid Krešić bio je drugi, a treći Andrej Bogdanović. Osmašice Mia Kalafatić i Marija Pađen osvojile su 2. i 3. mjesto u njemačkom, a Mila Ilijanić 3. u tehničkoj kulturi



CRIKVENICA Učenici Osnovne škole Zvonka Cara ove su školske godine postigli odlične rezultate na mnogim županijskim, državnim, ali i međunarodnim natjecanjima. Učenici su najuspješniji bili u šahu, a pokazali su i odlično poznavanje stranih jezika, tehničke kulture te stolnog tenisa.


Prvašica Tara Škiljan osvojila je prvo mjesto u šahu na Županijskom turniru PGŽ-a do 7 i do 9 godina te na Sportskim igrama mladih. Drugo mjesto u istim kategorijama pripalo je Vidu Krešiću koji ide u drugi razred. Treće mjesto na Županijskom turniru do 7 i do 9 godina osvojio je učenik drugog razreda Andrej Bogdanović. Djecu je za natjecanja pripremila profesorica Julijana Plenča.


Uspješne osmašice


Učenici su odlične rezultate postigli i na županijskim natjecanjima u njemačkom jeziku te tehničkoj kulturi. Učenice osmog razreda Mia Kalafatić i Marija Pađen vratile su se s osvojenim drugim i trećim mjestom sa Županijskog natjecanja u njemačkom jeziku. Mentorica koja ih je pripremila bila je profesorica Sanja Krešić. Na natjecanju u tehničkoj kulturi je Mila Ilijanić, također učenica osmog razreda, uz mentorstvo Iva Tkaleca (univ. spec.) osvojila treće mjesto.




ŠSK Glavoč u ekipnom natjecanju u stolnom tenisu za djevojčice osvojio je drugo mjesto na županijskom natjecanju. Učenice osmog razreda Nora Smiljanić, Natali Rogić, Chiara Vičić, Anja Brkljača i Mila Ilijanić postigle su ovaj uspjeh uz vodstvo Rešada Mujkanovića.


Osnovna škola Zvonka Cara plasirala se i na državna natjecanja, a najuspješniji bili su u likovnoj kulturi. Likovni rad učenice šestog razreda Zare Šnajdar plasiran je državnu smotru, dok se likovni uradak osmašice Klaudije Stjepanović »Europa u školi« plasirao na državno natjecanje, a Anamarija Jokić, također učenica osmog razreda, za svoj je uradak »Tradicija i suvremenost« dobila nagradu za originalni likovni rad. Učenice su ove odlične rezultate na državnoj razini postigle uz mentorstvo profesorice Alison Mavrić.


Od Lidrana do Klokana


Osmašica Adna Mulalić postigla je uspjeh na državnom natjecanju u islamskom vjeronauku te je sudjelovala na Lidranu 2018. Za natjecanje u Islamskom vjeronauku pripremila ju je mentorica Meliha Hasanović, a za Lidrano profesorica Lana Manestar.


Osim na natjecanjima u Hrvatskoj, učenici su sudjelovali i na natjecanjima koja sežu izvan državnih granica. Na međunarodnom natjecanju iz matematike Klokan bez granica sudjelovali su učenici drugog razreda Ira Đerić Hasanac te Borna Mohač i Petra Levačić koje su pripremile učiteljice Marijana Barac Tomić te Lukrecija Stilin. Učenicu trećeg razreda Hanu Malnar pripremila je učiteljica Anamarija Grbčić-Pahlić, a učenik četvrtog razreda Dino Luksetić sudjelovao je pod vodstvom učiteljice Jasne Antić.