Zaposleni uglavnom domaći

U novom supermarketu Spara u Selcu zaposleno 30 radnika

Anto Ravlić

Supermarket površine tisuću kvadrata angažirao je lokalne dobavljače koji će ga opskrbljivati, ali i ostale trgovine Spara u Hrvatskoj i inozemstvu. Pohvalno je što se kod zapošljavanja preferira domicilno stanovništvo, kazao je gradonačelnik Rukavina



SELCE Supermarket Spara otvoren je u Selcu, točnije na samoj Jadranskoj magistrali, gotovo na samom zapadnom ulazu u Selce. Supermarket površine tisuću kvadrata jubilarni je, četrdeseti objekt Spara u Hrvatskoj. Uskoro će Spar nuditi još impozantnije brojke s obzirom na to da će lanac Billa od jeseni postati Spar.


Za Crikvenicu je bitno da je supermarket otvorio 30 radnih mjesta i angažirao lokalne dobavljače koji će opskrbljivati selački supermarket, ali i ostale trgovine Spara u Hrvatskoj i inozemstvu.


 Vrhunska kvaliteta


– Ovo je samo jedno u nizu otvorenja novih trgovina diljem Hrvatske, a našim kupcima na području Selca nudimo širok asortiman i bogatu ponudu prehrambenih proizvoda vrhunske kvalitete. Naravno, uz odlične cijene i niz pogodnosti tijekom cijele godine, istaknuo je predsjednik uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl ponudivši nam zanimljivu priču.




– Žao mi je da nismo stigli i ranije. Moja majka je iz Kraljevice, Božena Strelec. Otišla je šezdesetih godina u Austriju, upoznala moga oca i ostala u Austriji. Ja sam se vratio. Imam rodbinu na Kvarneru, mogu reći da sam konačno došao kući. Nadam se da ću se uskoro čuti s mojima da čujem dojmove. Nije bilo jednostavno dovesti kraju ovakvu investiciju.


Veseli nas svako otvaranje pa mogu najaviti da 21. travnja polažemo kamen temeljac s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom za Interspar na Rujevici. Otvorenje planiramo kroz godinu dana, idemo na Uskrs sljedeće godine, rekao je predsjednik uprave Spar Hrvatska koji je kao mladić posjećivao Crikvenicu.



Radno vrijeme supermarketa je od 7 do 21 sat, nedjeljom Spar zatvara sat ranije. Kupcima je na raspolaganju vanjski parking s 80 mjesta te natkrivena garaža s 50 parkirnih mjesta.Otvaranje trgovačkih centara je postao društveni događaj. Posebno zanimljiv ozbiljnijoj populaciji. Tražilo se mjesto više na parkingu, a prigodom otvaranja nije moglo proći bez stampeda kupaca željnih povoljnih cijena povodom otvaranja.


Povoljnije cijene


Austrijancu hrvatskih korijena kažemo da u Crikvenicu stiže velik broj austrijskih turista.– Nama su svi gosti dragi. Turizam daje dodatni plus, ali moramo cijelu godinu živjeti i kupcima kroz cijelu godinu nuditi kvalitetu, kaže Fenzl dodajući i sljedeće.

– Otvaranjem supermarketa u Selcu nismo završili posao niti u Selcu niti u Crikvenici. Gdje god postoji zanimljiva lokacija, to nam je poticajno. Bilo da se radi o zanimljivom prostoru, bilo o greenfield investiciji kakva je ova.


Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina pozdravio je dolazak Spara.– Drago mi je da se otvara kvalitetan objekt i da je Spar prepoznao Crikvenicu kao ozbiljan centar. Za građane Crikvenice je dobro da postoji konkurencija jer ona nosi kvalitetu i povoljnije cijene. S druge strane, otvaraju se radna mjesta, a veseli da kod zapošljavanja Spar preferira domicilno stanovništvo, rekao je Rukavina.