Manifestacije

U Šmriki osmislili ambiciozan program za nadolazeće blagdane

Biljana Savić

Održat će se Samanj va Šmriki, humanitarni koncert, doček Djeda Mraza i božićni turnir u briškuli i trešeti



ŠMRIKA  Članovi vijeća MO Šmrika osmislili su ambiciozan program za nadolazeće blagdane i organizirali manifestaciju ususret Božiću, ili po domaći – Božiću sprotun. Manifestacija, koju će Šmrika ove godine doživjeti prvi put, tijekom mjesec dana obuhvatit će četiri događanja, i to sajam robe široke potrošnje – Samanj va Šmriki, koji će biti održan 25. studenoga, zatim 16. prosinca humanitarni koncert Božiću sprotun, a  22. prosinca bit će organizirano okupljanje djece uz Djeda Mraza te božićni turnir u briškuli i trešeti. Spomenuti humanitarni koncert bit će održan u 18 sati u velikoj dvorani Doma Ivica Turina, a nastupiti će MPZ »Ivan Matetić Ronjgov« pod ravnanjem maestra Darka Čargonje, a uz sudjelovanje udruga u kulturi te učenika OŠ Kraljevica.


 – Humanitarni karakter priredbe čini prikupljanje sredstava namijenjenih instituciji ili pojedincu s područja grada Kraljevice kojima je pomoć najpotrebnija, a kako je vrijeme darivanja, očekujemo da će se mještani odazvati i uz prigodne slastice i čašu kuhanog vina izdvojiti dobrovoljni prilog prema vlastitim mogućnostima. Ime krajnjeg korisnika odredit ćemo ovih dana u dogovoru s Gradom Kraljevicom, najavila je predsjednica VMO Šmrika Branka Srića i naglasila da će ga nastojati održavati svake godine.


 – Sajam je u interesu i izlagača jer se pruža prilika malim OPG-ovima, obrtnicima i domaćim proizvođačima da prezentiraju i prodaju svoje proizvode. Tako će se na sajmu naći ukupno tridesetak proizvođača meda i ulja; travari, proizvođači kozmetike i ekoloških sredstava za higijenu, voća i povrća, neretvanske mandarine, proizvodi od drva i pruća, alati, galanterija, odjeća i puno toga još, kalceti, metle, palentari, dolnje gaće i kasi, lumbrele, kapoti i skafanderi, petešići kimi se v rit puše, lonci i padel – kazala je Srića.




Vilijana Kinkela, tajnica VMO Šmrika, istaknula je da u proteklih nekoliko godina nisu zabilježeni veliki pomaci u kvaliteti življenja mještana, a da su društvena događanja svedena  na sporadične sportske, vjerske i kulturne manifestacije, te da upravo stoga VMO Šmrika radi ambiciozne planove za poboljšanje života svojih građana.