Mnoštvo vrhunskih sportaša

Top Sport Profi Day: U malom Selcu 120 europskih, svjetskih i olimpijskih prvaka

Anto Ravlić

Foto A. Ravlić

Foto A. Ravlić

U malom selu s 800 stanovnika, osjećamo se kao građani svijeta, istaknula je dr. Vlasta Brozičević naglašavajući da uspjeha Termi Selce ne bi bilo bez suradnje sa strateškim partnerima raznih grana



SELCE Svaki put kad se u Termama Selce okupi veći broj sportaša s raznih krajeva svijeta, to je znak da će se organizirati Top Sport Profi Day. Jučer je u Termama održano 28. izdanje koje je okupilo sportaše iz raznih sportova i raznih država, ali i partnere prve privatne zdravstvene ustanove u Hrvatskoj koja je prepoznala prednosti medicinskog turizma još daleke 1989. godine. Uz znanje i iskustvo, najsuvremeniju tehnologiju razvili smo najnaprednije protokole u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji te sportskoj medicini. Naša Crikvenička rivijera je idealno mjesto za brz oporavak vrhunskih sportaša i pacijenata još iz doba Austro-Ugarske. Zahvaljujući jedinstvenoj mediteranskoj mikroklimi, kristalno čistom moru, ljekovitom zraku i odličnoj suradnji s hotelijerima i ugostiteljima, boravak i oporavak naših pacijenata je još brži i ugodniji, ističu u Termama Selce.


Podatak da su brinuli o više od 30 tisuća pacijenata iz 86 država svijeta, o 120 europskih, svjetskih i olimpijskih prvaka iz tridesetak sportova sve govori. Ako i to nije dovoljno, možda treba spomenuti imena pacijenata i prijatelja. Ivica i Janica Kostelić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Stipe Pletikosa, Kale Palander, Tanja Poutiainen, Goran Šprem, Blaženko Lacković… Upravo sportaši su postali zaštitni znak klinike.


– U malom selu s 800 stanovnika, osjećamo se kao građani svijeta, istaknula je dr. Vlasta Brozičević naglašavajući da uspjeha Termi Selce ne bi bilo bez suradnje sa strateškim partnerima raznih grana.




Dr. Brozičević je zahvalila lokalnim partnerima, Gradu Crikvenici, TZ Grada Crikvenice, hotelijerima i ugostiteljima rivijere koji čine sve da bi se pacijenti Termi osjećali ugodnije.


Posebna potpora su partneri iz svijeta, čuvene svjetske klinike, a drag partner je Hrvatski nogometni savez, koji je ukazao povjerenje Termama šaljući dragulje poput Luke Modrića i Ivana Rakitića na oporavak u Selce.


Zamjenica gradonačelnika Crikvenice Silvia Crnić zahvalila je domaćinima na promociji Crikvenice, Selca i Hrvatske. Direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić, koju je dr. Vlasta Brozičević pohvalila za niz nagrada lani, istaknula je da je vrlo važno imati goste cijele godine, a to Terme najbolje rade. Glavni koordinator HNS-a Miroslav Uljan je istaknuo izvrsnu suradnju s Termama i zahvalio na svemu što su učinili za najbolje hrvatske nogometaše.


Posebno je bilo svečano predstavljanje sportaša. Finska boksačica Mira Potkonen koja je u profesionalni sport ušla tek s 28 godina. Zanimljivo je da finska boksačica ima dvoje djece, a pred njom su Olimpijske igre u Riju. U Termama je finski profesionalni skijaš Carl Victor Malmstrom, BiH nogometaš Jasmin Bogdanović koji nosi dres Željezničara, slovenski nogometaš David Cvjetičanin koji je na igračkom popisu Valencije. U društvo im je stigao i albanski kolega Ari Djapaxia. Samo dan poslije operacije s gostima se družio kick-boxer Bojan Glavaš, a u Termama je i plivač Mateo Miletić, najbolji mladi sportaš s invaliditetom u PGŽ-u. Terme Selce počastile su svoje sportaše tortama, nogometaši su rezali nogometnu, skijaši skijašku, a Finkinja Potkonen finsku.