Sajam

Otvoren Kvarner Expo: U Crikvenici stotinjak izlagača iz cijele Hrvatske

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Dobitnik priznanja za naj suvenir je Mara Restović iz Supetra. Priznanje za naj neprehrambeni suvenir pripao je riječkom Eurodivesu, a za naj prehrambeni suvenir Verici Selanac iz Siska



CRIKVENICA – Stotinu izlagača iz cijele Hrvatske privuklo je mnogobrojne goste na Trg Stjepana Radića u Crikvenici gdje se nalazi izložbeni prostor Kvarner Expoa 2019. Sajam je svečano otvoren u pet ak u 12 sati, a prilikom otvorenja proglašeni su i najbolji autohtoni suveniri, a posebno su se istaknuli suveniri izrađeni od kamena.


Dobitnik priznanja za naj suvenir ovogodišnje izložbe je Mara Restović iz Supetra za suvenir slike od bračkog kamena. Dino i Katarina Restović prvi su put na sajmu sa svojim suvenirima. Uglavnom je riječ o slikama kućica, no našli su se i sitniji suveniri s natpisom Crikvenica, slika s natpisom Home i zanimljivi zidni sat.


– Za manje slike potrebno mi je sat vremena, no za neke veće i složenije komade potrebno mi je više sati rada – rekao je Restović.




Priznanje za naj neprehrambeni suvenir pripao je riječkom Eurodivesu koji se predstavio s ručno rađenim kamenim vazama. Naj prehrambeni suvenir ima Verica Selanac iz Siska za hladno prešano bučino ulje Aurora.


Svečanom otvorenju prisustvovali su mnogi uvaženi gosti koji su se kratko obratili gostima i uputili pohvale ovoj važnoj manifestaciji na kojoj su zastupljeni autohtoni proizvodi iz cijele Hrvatske.


Posjetitelji sajma mogu vidjeti i kupiti uistinu raznovrsne proizvode. Na štandu Vintage Zaić iz Šila mogu se naći ručno rađene lampe od drveta i kamena, amfore na stalku, svijećnjaci od kamene prašine i mnogi drugi zanimljivi ukrasi.


Kristina Zaić na Kvarner Expou sudjelovala je i prošle godine, kad je dobila priznanje za kamenu brod-lampu. Na sajmu su prisutni i kozmetički proizvodi. »Art in soap« je brend OPG-a Korošec, a riječ je o prirodnoj kozmetici na bazi kozjeg mlijeka koje u kombinaciji s kokosovim uljem omekšava kožu.



– Veselimo se mogućnosti da prezentiramo svoje proizvode ovako šarolikoj publici i da vidimo kako će reagirati. Ovo nam je svojevrsni test koji će nam pomoći u budućem plasmanu proizvoda – opisala je Ivana Korošec očekivanja od njihovog prvog sajma.


Osim pobjednika među prehrambenim proizvodima sajma, na izložbi se mogu kupiti razni likeri, med, pekmezi i ostali ukusni proizvodi. Frambovin Stefančić iz Gornje Vrbe nudi organske džemove od maline, kao i napitke, a na štandu prikazuju i video o procesu proizvodnje njihovih proizvoda. Od »domaćih« predstavnika na sajmu su zastupljeni TB Pirati iz Crikvenice sa suvenirima od školjaka, OPG Andrija Krišković iz Novoga i OPG Šarar iz Grižana s medom.



U večernjim satima petka na rasporedu je i ovogodišnja novina, prodajni festival hrvatskih vina »Vino s okusom soli« na kojem se predstavljaju proizvođači iz cijele Hrvatske. Drugi dio festivala vina održat će se u subotu od 18 do 22 sata. Kvarner Expo otvoren je do nedjelje.