Stiže Nova godina

Ispunjen silvestarski vikend: Doznajte što vas danas i sutra čeka u Novom i Crikvenici

Anto Ravlić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Puštat će se lampioni dobrih želja koje će prodavati učenička zadruga OŠ Zvonka Cara – »Zvončica«. Lampioni će se s Vele palade puštati u nebo u 20 sati, kuponi se mogu kupiti već od 18 sati, a lampioni podignuti od 19 sati. 



NOVI VINODOLSKI – Živost na sve strane obilježit će ispraćaj stare i doček 2018. godine na crikveničko-vinodolskom području. Najviše ljudi trebala bi okupiti Zdravica Novoj na Silvestrovo u Novom Vinodolskom. Već godinama tisuće Novljana i njihovih gostiju ispune trgove u centru Novog Vinodolskog i nazdrave novoj godini već u podne. Ove godine najavljen je dolazak 600 gostiju iz Austrije i Njemačke.


Nakon zabave u centru Novog, dio turista će u Pavlomir, a dio će krenuti u obilazak starog grada. U slučaju kiše program seli u Dom kulture. Ove godine za dobru zabavu pobrinut će se klapa Rišpet. Nudi se prigodan novogodišnji paket: lovački gulaš, suvenir-šalica i kuhano vino u neograničenim količinama po cijeni od 30 kuna. Paralelno sa Zdravicom 2018. teći će u centru grada i poseban program za najmlađe koji uključuje krafne i vožnju vlakom.


Udarna – subota


Dok svi čekaju Novu godinu, u Crikvenici već treću godinu čekaju Staru godinu. Subota će ponuditi mnoštvo događanja. Već u 14 sati umirovljenici iz udruge Sunce besplatno će dijeliti autohtone delicije na žlicu. Neće se moći pobjeći od glazbe u subotu poslijepodne. Zasvirat će tamburaši Baruffa, Novi, Mistral, Udruga umirovljenika »Sunce«, grupe Trend i Fortunal, a glavni gosti večeri su Koktelsi.




Puštat će se lampioni dobrih želja koje će prodavati učenička zadruga OŠ Zvonka Cara – »Zvončica«. Lampioni će se s Vele palade puštati u nebo u 20 sati, kuponi se mogu kupiti već od 18 sati, a lampioni podignuti od 19 sati. U slučaju odgode puštanja lampiona zbog lošeg vremena, moguće je dobiti povrat novca ili sačuvati bon za sljedeću priliku puštanja lampiona, o kojoj će svi biti obaviješteni na vrijeme.


Otvoreno osam hotela


Za razliku od prošlih godina, na feštama se neće pričati samo hrvatski. Hotele će ispuniti gosti. Za Novu godinu otvoreno je osam hotela u Crikvenici. Najviše će stranih gostiju spavati u Jadranovim hotelima. Lani obnovljena Omorika otvorila je vrata na Badnjak za individualne goste iz Njemačke i Slovenije. Novu godinu u tom hotelu dočekat će grupe iz istih zemalja. U hotelu Katarina, koji je također prošle godine dobio četvrtu zvjezdicu, za Božić su boravili gosti iz Slovenije, Hrvatske i Austrije, a za Novu godinu stižu organizirane grupe iz Austrije.


U novoobnovljenom hotelu Esplanade također je organiziran doček Nove godine, a aranžmani koji uključuju i wellness pakete nalaze se u individualnoj prodaji. Nekadašnji samostan, a danas hotel Kaštel, svoja vrata ostvario je također prije Božića, a u njemu su smješteni gosti iz Njemačke i Nizozemske. Već tradicionalno, u hotelu International doček Nove godine organizira Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske. Za samu novogodišnju noć očekuje se više od 660 gostiju u svim Jadranovim hotelima. Uz spomenute, još su otvoreni hoteli Slaven, Crikvenica, Marina i Selce.