Ribarski tjedan

Gosti u Crikvenici uživali u novom jedriličarskom iskustvu

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car



CRIKVENICA Nakon nedavnog ribolova na barkama, gosti Crikvenice ponovno su zaplovili, no ovaj put na jedrilicima. »Jedrenje s gostima« još je jedan od interaktivnih sadržaja Ribarskog tjedna, koji posjetiteljima nudi novo iskustvo. U jedriličarskoj avanturi sudjelovali su mnogi domaći i strani turisti koji su sat vremena uživali u suncu, pogledu i dobrom društvu.


Na crikveničkoj rivi goste su dočekali članovi Jedriličarskog kluba »Val« te je nešto poslije 17 sati isplovilo pet jedrilica. Jedrilo se nešto više od sat vremena te je većina gostiju to vrijeme iskoristila za opuštanje, dok su oni najzainteresiraniji i nešto i naučili o jedrenju.


Oduševljeni Nijemci 


Iako je vjetar bio slab, gostima to nije smetalo. Tobias iz Njemačke smatra da je vjetra bilo dovoljno jer je na jedrenju bio sa svojom obitelji pa prejak vjetar ne bi ni odgovarao djeci. Dodao je da je ovo odlična aktivnost upravo za obitelji s djecom te se on sa suprugom i četvero djece lijepo proveo. Njemačka obitelj smještena je u Novom Resortu u Novom Vinodolskom, no tijekom dva tjedna imali su dovoljno vremena obići i Crikvenicu.




Osim obitelji s djecom, na jedrenje su stigle i grupe prijatelja te mladi parovi, a svi su zadovoljni novim iskustvom. Turisti su tijekom jedrenja imali priliku vidjeti crikveničku rivijeru s morske strane, što se mnogima svidjelo. Osim Crikvenice, gosti su bacili i pogled na Krk jer većina je jedrilica plovila sve do Šila. Do 18 i 30 sati svi su se vratili s lijepom novom uspomenom s godišnjeg odmora.


Večeras vatromet 


»Jedrenje s gostima« Turistička zajednica Grada Crikvenice organizira zajedno s jedriličarskim klubom Val Crikvenica koji će, osim ovog događanja, tijekom Ribarskog tjedna sudjelovati i u regati krstaša. Ona se trebala održati prošle subote, no zbog loših vremenskih uvjeta odgođena je za nedjelju, 2. rujna u 12 sati. To i nedjeljna likovna radionica za djecu bit će ujedno i posljednje događanje u sklopu ovogodišnjeg Ribarskog tjedna koji će ipak »službeno« završiti večeras velikim vatrometom u ponoć. Stoga za one koji još danas žele sudjelovati u atraktivnim programima 52. Ribarskog tjedna u Crikvenici, organizatori su pripremili Feštu od dagnji te navečer od 20 sati zabavni program uz sastave Vigor i Trend te već spomenuti vatromet.