Tjedan plave ribe

Crikvenički gastro spektakl s plavom ribom, ne propustite popuste i kulinarske radionice

P. N.

U sklopu Tjedna plave ribe u srijedu, 21. lipnja, održat će se besplatna kuharska radionica »Moderne tehnike i trendovi u suvremenoj gastronomiji« (priprema plave ribe) pod vodstvom Dragana Viskovića, a namijenjena je kuharima i ugostiteljima.



CRIKVENICA U Crikvenici je s danom zakašnjenja zbog nevremena počeo 5. Tjedan plave ribe koji će trajati do 23. lipnja. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji vezanoj uz projekt »Cesta plave ribe«, koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice inspirirana bogatom ribarskom prošlošću ovoga kraja.


Prezentacija »Ceste plave ribe« održana je na Trgu Stjepana Radića, a brojne posjetitelje dočekao je veliki gastro stol s bogatom ponudom specijaliteta od plave ribe i zanimljiv program.


Zašto je Crikvenica uvrstila plava riba u turističku priču i ponudu. Zato što je nekad bila jedna od najvažnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani i zato što su crikvenički ribari već nekoliko stoljeća iskusni i poznati majstori u lovu na plavu, ali i ostalu ribu, a mnogi su od njih svoja znanja i vještine prenosili na generacije ribara diljem svijeta.




Desetak restorana s područja rivijere danas nosi markicu »Cesta plave ribe«, kojom poručuju da u stalnoj ponudi imaju jela od plave ribe.


Poznati kuhar Dragan Visković u suradnji s kolegama i vrsnim kuharima Nikolom Cosuttijem i Zoranom Delićem u sklopu kuhinje na otvorenom održao je veliku radionicu, a pripremali su se ukusni i zdravi mediteranski jastučići s povrćem i plavom ribom.


Tjedan plave ribe


Tjedan plave ribe



Održana je i prezentacija ribolovnih alata, radionica soljenja i filetiranja ribe te izrade tradicionalnoga jela pod imenom »Crkveniške rupice«. Vinarija »Pavlomir« pripremila je prigodnu degustaciju domaćih vina iz Vinodola.


Tjedan plave ribe


Tjedan plave ribe



U sklopu Tjedna plave ribe u srijedu, 21. lipnja, održat će se besplatna kuharska radionica »Moderne tehnike i trendovi u suvremenoj gastronomiji« (priprema plave ribe) pod vodstvom Dragana Viskovića, a namijenjena je kuharima i ugostiteljima.


Tjedan plave ribe


Tjedan plave ribe



Cijeli tjedan na snazi je popust od 20 posto na menije od plave ribe u nekima od ugostiteljskih objekata i hotela. To su Hotel Omorika, Amor, Bodulka, Karoca i Mendula u Crikvenici, Hotel Slaven – Rokan, Kantunić i Brko & Brko u Selcu, Domino u Dramlju te Feral u Jadranovu.


Tjedan plave ribe


Tjedan plave ribe