Hvalevrijedna odluka

Crikvenički Jadran zaposlene stimulira s po 1.000 kuna mjesečno, radnicima 6% veće plaće

Portal Novilist.hr

Hotel Omorika

Hotel Omorika



CRIKVENICA U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen je stimulativni dodatak na plaću po tisuću kuna neto za lipanj i srpanj, a radnicima u hotelima i kampovima i dodatnih 6 posto veće plaće za rezultate ostvarene u ta dva ovogodišnja mjeseca glavne turističke sezone.


Za ostvarene dobre poslovne rezultate u prva dva ovogodišnja mjeseca glavne turističke sezone svaki zaposlenik u crikveničkom Jadranu primio je s plaćama za lipanj i srpanj stimulativni neto dodatak od po tisuću kuna mjesečno, a zaposlenici u hotelima i kampovima ili kako ih se zove „u operacijama“, dobili su uz to i dodatnih 6 posto povećanja plaća za lipanj i srpanj.


Odluka je to Uprave Jadrana d.d. kojom se željelo nagraditi zaposlenike za postignute poslovne rezultate na početku ovogodišnje glavne turističke sezone. Unatoč smanjenom broju turista i ostvarenim noćenjima u lipnju i srpnju ove godine u odnosu na isto razdoblje lanjske godine, koje bilježi cjelokupna hrvatska turistička industrija, Jadran d.d. zabilježio je za petinu bolje rezultate poslovanja, uz osjetno povećanje efikasnosti. U lipnju je, naime, prihod bio veći 21 posto, a u srpnju 23 posto. Taj se pozitivan trend nastavlja i u kolovozu.




„Taj pozitivan pomak rezultat je našeg zajedničkog rada i svih onih aktivnosti koje su poduzeti u pripremama za ovogodišnju glavnu turističku sezonu. U obnovu i uređenje većine naših hotelskih objekata i kampova uložili smo oko 130 milijuna kuna u poboljšanje uvjeta smještaja i komfora za naše goste te podizanje razine usluga i pratećih sadržaja. Organizaciju rada i poslovanja usmjerili smo prema zadovoljstvu gostiju i povećanju efikasnosti svih naših zaposlenika“, izjavio je predsjednik Uprave Jadrana d.d. Goran Fabris.


Hotelsko poduzeće Jadran d.d. iz Crikvenice lani su preuzela dva obvezna mirovinska fonda PBZ Croatia osiguranje d.d. i Erste plavi d.d., povjerili upravljanje novom menadžmentu, te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna. Jadran d.d. upravlja s deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske. Dodaju li se tome i paviljoni i depandanse nekih od hotela, gostima se nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima je na raspolaganju više od 1.100 parcela.


Ovogodišnju sezonu dio objekata dočekao je obnovljen i osvježen, poput luksuznog hotela Katarina u Selcu kojem je obnovljeno južno pročelje, a wellness centar upotpunjen novoizgrađenim unutarnjim bazenom. Novost su i preuređeni vanjski bazeni hotela Katarina čija ukupna kvadratura prelazi 1.000 m2, što ih čini jednim od najvećih na ovom dijelu rivijere i otvoreni su i za vanjske goste.


Sve smještajne jedinice hotela Omorika zajedno s novim depandansama te kompleks paviljona Ad Turres, dobili su ovoga proljeća potpuno novi izgled. U obnovu i uređenje objekata uloženo je do sada oko 130 milijuna kuna, a prema riječima predsjednika Uprava Jadrana d.d. Gorana Fabrisa, s jeseni, po završetku glavne turističke sezone, nastavit će se sa započetim investicijama u objektima.