Prekid 25-godišnje stanke

Ponovo međudržavni troboj: Delnički osnovci u “konvoju” u Kočevje

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Riječ je o sportskom susretu osnovaca iz Delnica, Ribnice i Kočevja, odnosno o nastavku tradicije započete 1963., koja se redovno odvijala sve do 1990. godine, kada je zbog raspada bivše države prekinuta. Inicijativu za obnovom susreta dao je delnički Odbor za sport i kulturu



DELNICE  Nakon punih 25 godina stanke, sutra će u Kočevju, slovenskom gradiću smještenom nedaleko od granice Hrvatske i Slovenije, biti održan 28. Troboj Delnice – Ribnica – Kočevje.


Riječ je o sportskom susretu osnovaca iz ova tri mjesta, odnosno o nastavku tradicije koja je započeta davne 1963. i redovno se odvijala sve do 1990. godine, kada je zbog raspada bivše države prekinuta.


Inicijativu za obnovom ovih sportskih susreta koje pamte generacije delničkih učenika dao je Odbor za sport, kulturu i tehničku kulturu Grada Delnica, a nakon posjeta službene delničke delegacije Kočevju i Ribnici, slovenska je strana prihvatila prijedlog obnove ovih susreta pa će tako sutra iz Delnica prema Kočevju krenuti niz osobnih vozila i dva autobusa puna delničkih osnovaca.




   Svi oni će u Sportskom parku Kočevje sudjelovati u utakmicama malog nogometa, rukometa, košarke i odbojke, odnosno ogledati se u atletskim natjecanjima (trčanje 100 i 600 metara, štafeta, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle) te u streljaštvu, šahu i tenisu.


Po završetku natjecanja uslijedit će podjela medalja i pehara najuspješnijima te zajednički ručak i druženje. Cilj je, ističe Davorin Klobučar, predsjednik delničkog Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu, ne samo oživjeti ova lijepa sportska druženja koja su jačala spone među narodima ovog pograničnog dijela Hrvatske i Slovenije, već ih ojačati i proširiti na ostale dijelove Gorskog kotara, pa čak i na razinu Županije:


»U skladu s tim već smo vodili razgovore s predstavnicima Zajednice sportova PGŽ-a i načelno je dogovoreno da ove susrete pokušamo podići do županijske razine, što znači da bismo za koju godinu na ovim našim i susjednim slovenskim područjima mogli imati velike sportske susrete, mada će već i ovaj prvi okupiti lijepu brojku od oko 300 osnovaca iz Delnica, Ribnice i Kočevja«, najavio je Klobučar.