Danas otvorenje

Otvara se nova sezona klizanja u Delnicama, broj korisnika stalno raste

Marinko Krmpotić

Velika očekivanja – direktor GSC-a Alen Udovič i savjetnik Davorin Klobučar / snimio  M. KRMPOTIĆ

Velika očekivanja – direktor GSC-a Alen Udovič i savjetnik Davorin Klobučar / snimio M. KRMPOTIĆ

Klizalište je otvoreno svaki dan od 9 do 21.30 sati, sezona klizanja traje do kraja veljače, a svake subote od 10 do 13 sati je i škola klizanja. Na pripreme dolazi sve više hokejaških klubova



 Danas u 13 sati na delničkom će klizalištu biti otvorena nova klizačka sezona, a otvaranje će pratiti prigodan program u okviru kojeg će nastupiti tradicionalne gošće ovog čina, poznate »Zagrebačke pahuljice« koje će kroz tridesetak minuta plesa na ledu ponuditi nazočnima dio ledene čarolije. Od 13.30 pa do 15.30 led će biti slobodan za besplatno klizanje građana nakon čega će ode 16 do 18.15 na ledu trenirati »Zagrebačke pahuljice«, a od 18.30 do 21.30 hokejaši delničkog Hokejaškog kluba »Mamut«, rečeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji koju su održali Alen Udovič, direktor GSC-a Delnice i Davorin Klobučar, savjetnik za sport u GSC-u.


Hokejaši


– U tehničkom smo pogledu, istaknuo je Udovič, napravili jako dobar posao i ledena podloga bolja je nego ranijih sezona, a pojačanjem rasvjete osigurali smo i znatno bolje uvjete za održavnje hokejaških utakmica što će ove sezone biti vrlo važno budući da je delnički »Mamut« ušao u ligaško natjecanje pa će u Delnicama biti odigrano nekoliko službenih hokejaških utakmica koje ćemo, kad dođe vrijeme za to, najaviti, rekao je Udovič posebno zahvalivši na razumijevanju i pomoći na svemu vezanom uz održavanje klizačke sezone ponajprije Primorsko-goranskoj županiji te Gradu Delnicama.


Radno vrijeme klizališta, najavio je Klobučar, bit će svakog dana od 9 do 21.30 sati, sezona klizanja trajat će do zadnjeg dana veljače, a svake subote od 10 do 13 sati rezerviran je termin za prethodne dvije godine vrlo uspješno provedenu Školu klizanja koju zajednički organiziraju Goranski sportski centar i Grad Delnice.





Također pružamo podršku i Skijaško-trkačkom klubu »Goranin« koji na atletskoj stazi oko nogometnog igrališta uređuje i koristi skijaško-trkačku stazu, rekao je Udović napomenuvši da se stvaranjem uvjeta za što veći broj zimskih sportova Delnice nastoji usmjeriti ka ideji pretvaranja ovog kraja u središte za bazične pripreme u neki zimskim sportovima.



Skokovi, trčanje…


– Uz to, mi već za ovaj mjesec imamo najavljene dolaske nekoliko hrvatskih hokejaških klubova koji će u Delnice dolaziti na pripreme i prijateljske utakmice. Sve to pokazuje da će broj korisnika delničkog leda raste, a uz njih svakako će se mjesta naći i za druge ljubitelje klizanja, rekao je Klobučar.


Početak rada delničkog klizališta nastavak je lijepe zimske sportsko-turističke priče koja je prošlog vikenda počela na Platku otvaranjem skijališta, a u tijeku ove zime ponudit će u Delnicama još i skijaške skokove te skijaško trčanje.


– Za potpuni dovršetak posla oko izgradnje skijaških skakaonica potrebno je na doskočište još postaviti umjetnu travu i to ćemo učiniti čim se pruži prilika, nakon toga priredit ćemo i otvaranje tih novoizgrađenih objekata, a pomoći ćemo i kasnije oko organizacije skijaško-skakačkih natjecanja, ako ih bude, naglašava Udovič.