Gorski kotar prijatelj djece

Likovna kolonija, goranske bajke i sportske igre u Golubinjaku

Marinko Krmpotić

Cilj je bio obilježiti činjenicu da su sve goranske lokane samouprave – tri grada i šest općina – stekle status prijatelja djece / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Cilj je bio obilježiti činjenicu da su sve goranske lokane samouprave – tri grada i šest općina – stekle status prijatelja djece / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Tako je slikar Denis Mihelčić vodio malu likovna koloniju, goranske bajke i priče djeci su pripovijedali Mladen Kušec i Davor Grgurić, sportske igre i natjecanja vodio je Davorin Klobučar, a priču o povijesti fotografije djeci je prenio poznati fotograf Goran Vranić



LOKVE Prekrasna lokvarska Park šuma Golubinjak bila je danas odredište susreta »Gorski kotar prijatelj djece« koje je organiziralo Društvo »Goranin« iz Zagreba pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović te pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.


Cilj je bio obilježiti činjenicu da su sve goranske lokane samouprave – tri grada i šest općina – stekle status prijatelja djece, a druženje bilo prilika za niz raznovrsnih aktivnosti.


Tako je slikar Denis Mihelčić vodio malu likovna koloniju, goranske bajke i priče djeci su pripovijedali Mladen Kušec i Davor Grgurić, sportske igre i natjecanja vodio je Davorin Klobučar, a priču o povijesti fotografije djeci je prenio poznati fotograf Goran Vranić.




Uz sve to djeci je bio omogućen i posjet spilji Lokvarka i uživanje u ljepoti izletišta Golubinjak.


Nazočne su prije početka manifestacije pozdravili u ime Drtuštva »Goranin« Žarko Delač te u ime Općine Lokve načelnik Toni Štimac, a tijekom druženja uručene su i Zahvalnica zaslužnim pojedincima – načelniku općine Lokve Toniju Štimcu, prof. Josipu Grguriću koji je bio i inicijator ideje, prof dr. Aidi Salihagić-Kadić predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije »Gradovi-prijatelji djece, županu PGŽ i Predsjednici RH.


Druženje je kraju privedeno nastupom lokvarskih osnovaca te predstavljanjem djela sudionika likovne kolonije i prodaja slika za potrebe dječjih vrtića u Gorskom kotaru.