Radnički dom

Kazališna sezona u Delnicama uspješno startala, evo koje su još predstave na programu

Danijela Pleše

Foto Danijela Pleše

Foto Danijela Pleše



DELNICE – Uobičajena gužva pri nabavi ulaznica za novu kazališnu predstavu u predvorju Radničkog doma u Delnicama ni ovoga puta nije izostala. Gužvu oko karata privukla je komedija »Idi pa vidi« koja je osvojila i nasmijala publiku jer govori o svakodnevnom životu u Hrvatskoj kroz prizmu dviju frizerki – Dalije i Iris.


– Trema uoči izvedbe bila je velika jer se radi upravo o delničkoj publici koja me inače doživljava kao jednu od organizatorica, a sad sam prvi put bila ovdje kao glumica pa emocija nije nedostajalo. Poznata lica u publici, ona vjerna koja dolaze na većinu predstava bez obzira na tematiku, bila su mi velika podrška.


Po smijehu i aplauzu zaključujem da im se svidjelo – izjavila je Marija Kolb koja je u predstavi glumila frizerku Daliju, dok je njena kolegica Mia Krajcar utjelovila lik Iris. – Delnička dvorana je odlična – od akustike do veličine.




Iako sam naučila da od publike nikada ništa ne očekujem da se ne razočaram, ovdje je uistinu atmosfera tijekom cijele izvedbe bila odlična – izjavila je Krajcar.


Zadovoljan početkom jesenskih izvedbi bio je i Matija Kezele – jedan od organizatora iz umjetničke organizacije Kotar teatar.


– Kao i uvijek, nastojat ćemo se prijaviti na sve moguće natječaje kako bismo uspjeli osigurati što veći broj predstava, pa i onih dječjih. Publici smo podijelili i program s budućim predstavama jer upravo zahvaljujući njihovim vjernim dolascima, temelji kazališta u Delnicama su i dalje čvrsti – poručio je Kezele.


Program predstava


25. rujna – Wanda Lavanda u 11


5. listopada – Ključarica u 11


17. listopada – Čovjek koji se bojao zaspati u 20


20. studenoga – Velika zvjerka u 20


6. prosinca – Čudak Šumek u 11


12. prosinca – Brodolomke u 20