Izbor

Igor Pleše na čelu SDP-a Delnice

Marinko Krmpotić

Igor Pleše / arhiva NL

Igor Pleše / arhiva NL

Zamjenici su Alen Briški i Johan Klarić, a članovi GO SDP-a su još Davor Košmrlj, Jelena Pavić Mamula, Anton Štimac, Alen Janjušević, Marko Pleše, Mateja Bukovac, Nina Štimac, Damir Butina, Anton Raukar i Rasim Karalić



U iduće četiri godine na čelu SDP-a Delnica bit će Igor Pleše, magistar ekonomije, odlučili su članovi delničkog SDP-a na konvenciji Gradske organizacije SDP Delnice izabravši i ostale članove novog rukovodstva pa su tako za potpredsjednike izabrani diplomirani ekonomist Alen Briški i inženjer građevine Johan Klarić. U novi saziv Gradskog odbora osim spomenute trojice ušli su Davor Košmrlj, dipl. pravnik, Jelena Pavić Mamula, dr. med., Anton Štimac, dr. med., Alen Janjušević, dipl. pravnik, Marko Pleše, dipl. ekonomist, Mateja Bukovac, dipl. ekonomist, Nina Štimac, mag. kulturologije, Damir Butina, inženjer građevine, Anton Raukar, inženjer šumarstva i Rasim Karalić, poznati delnički autor dokumentarnih filmova.



Iako je djelovanje na lokalnoj razini primarno za svaku gradsku ili općinsku organizaciju, Pleše smatra kako je borba za bolji život Delničana isto što i borba za bolji život svih Gorana.


– Mi kao stranka, a pozivam i sve ostale stranke bez obzira na političku usmjerenost, nastojat ćemo učniti sve da se kroz zakonske odredbe postave što bolji temelji za pomoć Gorskom kotaru. Osobno smatram da to treba raditi kroz zaseban akt koji bi trebao biti baš Zakon o Gorskom kotaru, a ne Zakon o brdsko-planinskom području koji zahvaća preveliko područje i od kojeg, pokazala je to nedavna povijest, Gorani imaju manje koristi, rekao je Pleše podsjetivši da je GO SDP Delnice u trenucima kad je Milanovićeva vlada ukidala dio povlastica »brdskog« zakona, bio protiv toga.





Novi čelni čovjek delničkog SDP-a Igor Pleše rođen je 1984. u Rijeci, gdje je diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu. Od 2009. godine radi u poduzeću Hrvatske šume. Trenutačno je gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Delnica, potpredsjednik je Odbora za proračun i financije Grada Delnica, predsjednik Nadzornog odbora Turističke zajednice Grada Delnica, član školskog odbora OŠ Ivana Gorana Kovačića, te predsjednik Udruge privatnih šumovlasnika Gorski kotar. Zahvalivši na povjerenju, kao i svom prethodniku na uspješnom vođenju stranke u proteklom razdoblju, Pleše je naglasio da će u njegovom mandatu SDP nastaviti s politikom brige za najugroženije skupine građana Gorskog kotara – umirovljenike i socijalne slučajeve.


– Podupirat ćemo projekte koji otvaraju nova radna mjesta, jer je otvaranje novih radnih mjesta osnovni preduvjet za razvoj grada. Aktivno ćemo raditi na rasterećenju građana i poduzetnika dijela poreznih obveza kako bi se poboljšao njihov standard. Politika na lokalnoj razini u velikoj se mjeri razlikuje od politike na državnoj razini, a Delnice su premala sredina da bismo se međusobno svađali i podmetali. SDP je spreman surađivati sa svima kojima je stalo do interesa ovoga grada i njegovih građana, zaključio je Pleše.