Jednoglasno

Čabrani odabrali himnu svog grada

Marinko Krmpotić

Rukavina će snimiti skladbu te snimku, kao i notne zapise i tekst, dostaviti Gradu Čabru koji će potom tu snimku moći koristiti pri raznim prigodama, odnosno skladbu će uz dozvolu autora moći snimati i obrađivati i drugi



ČABAR »Čabarski kraj« naziv je skladbe za koju je tekst i glazbu napisao Goran Rukavina i koju su članovi Gradskog vijeća Čabra jednoglasno prihvatili za svečanu pjesmu Grada Čabra i to nakon što su poslušali njenu početnu verziju koja će, po najavama autora, biti dodatno poboljšana pratnjom filharmonijskog orkestra iz Zagreba ili Ljubljane. Odlukom vijećnika Grada Čabra kraju su privedene aktivnosti oko izbora svečane pjesme, svojevrsne himne Grada Čabra, pri čemu treba reći da je skladba Gorana Rukavina bila jedina prijavljena na natječaj. Daljni postupak je takav, rekao nam je gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel, da će Rukavina sada snimiti skladbu te snimku, kao i notne zapise i tekst, dostaviti Gradu Čabru koji će potom tu snimku moći koristiti pri raznim prigodama, odnosno skladbu će uz dozvolu autora moći snimati i obrađivati i drugi.


Odabir čabarske »himne« bio je najzanimljiviji trenutak devete sjednice Gradskog vijeća Čabra na kojoj su s jednim suzdržanim glasom članovi Gradskog vijeća pihvatili na prošloj sjednici odbijen prijedlog rebalansa proračuna za 2018. godinu, a jednoglasno je prihvaćena informacija gradonačelnika Rajšela o odustajanju od pokušaja prodaje lokacije zvane Kasarne u Gerovu. Naime, nakon što se na nekoliko natječaja nije javio nitko, više nema smisla spuštati cijenu, rekao je gradonačelnik Rajšel i dodao:– Budući da interesa nema, najbolje je da odustanemo i ne trošimo novce na objave natječaja na kojeg se nitko ne javlja. Do daljnjeg, očigledno, treba odustati od prodaje i umjesto toga očistiti i urediti prostor te razmisliti o njegovoj budućoj namjeni – rekao je Rajšel.

Od vijećničkih pitanja svakako treba izdvojiti ono što ga je postavio Berislav Kvesić (HDZ) koji je skrenuo pažnju na neugodne mirise koji iz septičke jame smještene nedaleko objekta dječjeg vrtića u Prezidu smetaju mališanima pri dolasku, čak i objedovanju. Gradonačelnik Rajšel obećao je da će se što hitnije pokušati naći rješenje, možda i kroz gradnju nove septičke jame budući da je postojeća očigledno nedovoljnog kapaciteta.