Barikade na ulici

“BALVAN REVOLUCIJA” U DELNICAMA Gradonačelnik na neobičan način osigurao pješačku zonu

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Samo otvaranje zasjenilli su balvani na cesti koja od Srednje škole vodi uz klizalište prema kuglani. Postavljeni su po nalogu gradonačelnika Kneževića koji je organizatore samo obavijestio da se time osigurava sigurnost pješačke zone u kojoj ne smije biti vozila



DELNICE Uz vrlo jaku kišu i snažne udare juga jučer je u multifunkcionalnoj dvorani u delničkom Parku kralja Tomislava otvorena nova klizačka sezona koja će trajati do kraja veljače i ponuditi ljubiteljima ovog zimskog sporta, kao i hokeja, uživanje na već poznatom i cijenjenom delničkom ledu.


Novu sezonu klizačkih užitaka otvorio je dožupan Marko Boras Mandić naglasivši da je cilj Primorsko-goranske županije, kad je riječ o turističko-sportskoj infrastrukturi kojom upravlja Goranski sportski centar, da tijekom ljeta imamo zeleno-plavu, a kroz zimu bijelo-plavu županiju.


Opasnost od vozila


– U skladu s tim mi iz godine u godinu nastojimo kroz ulaganja u razne objekte napraviti iskorake, a kad je riječ o multifunkcionalnoj dvorani u Delnicama stigli smo do trenutka kad bi uz pomoć županijskih sredstava, ali nadam se i države, zatvorili tzv. četvrtu stranu dvorane što ćemo nastojati, ako ikako bude moguće, učiniti u ovom mandatu, a drago nam je da razumijevanje i pomoć iskazuju i predstavnici državnih institucija, od državne tajnice Janice Kostelić pa do predsjednika HOO-a Zlatka Mateše – rekao je Boras Mandić uz kojeg su nazočne pozdravili i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič i savjetnik za sport Davorin Klobučar, posebno se zahvalivši Primorsko-goranskoj županiji na ulaganjima, a u ime Grada Delnice pozdrav je uputila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Piskač.




Slijedio je pažnje vrijedan program »Zagrebačkih pahuljica« koje su se rasplesale po delničkom ledu, a koji sat kasnije zamijenili su ih mladi hokejaši delničkog Hokejaškog kluba »Mamut«. Priliku za besplatno klizanje jučer su imali i građani, ali je odaziv bio prilično slab, ponajprije zbog zaista loših vremenskih prilika koje su većinu natjerale da ostanu kod kuće.


Uz loše vrijeme, sam čin otvaranja zasjenilli su i balvani postavljeni na prometnicu koja od Srednje škole Delnice vodi uz multifunkcionalnu dvoranu prema kuglani i nogometnom igralištu. Balvani su postavljeni po nalogu delničkog gradonačelnika Ivice Kneževića koji, na žalost, nije nazočio činu otvaranja klizačke sezone, a predstavnica Grada Gordana Piskač nije željela komentirati taj čin. Predstavnici GSC-a rekli su nam kako ih je gradonačelnik obavijestio o tome da se postavljanjem balvana osigurava sigurnost pješačke zone u kojoj ne smije biti automobila, a nedavno se navodno skoro dogodio i incident kad je nesavjesni vozač umalo naletio na dijete. Naravno, balvani su izazvali razne reakcije okupljenih, pri čemu je dožupan Marko Boras Mandić rekao kako bi interes i Grada Delnica i Primorsko-goranske županije trebao biti zajednički rad na razvoju turističkih projekata.


Tužan podsjetnik 


– U skladu s tim mislim da je odluka o zatvaranju ovog prostora kao pješačke zone trebala biti puno elegantnije realizirana i umjesto balvana koji nas podsjećaju na neka tužna vremena, moglo se postaviti rampu ili ležeće policajce. Ovo svakako jest jedna malo ružna slika, ali ne bih tome pridavao neku posebnu pažnju jer je puno bitnije da sportski objekti u Delnicama rade i da budu što posjećeniji, pri čemu moram naglasiti kako je Grad Delnice prvi po županijskim ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Županija je i dalje spremna nuditi partnerstvo, ali ukoliko smo nepoželjni, sigurno na tome nećemo inzistirati, već se okrenuti nečemu drugome – rekao je dožupan Boras Mandić, a direktor GSC-a Alen Udovič je rekao kako nije protiv zaštite pješaka i formiranja pješačke zone, ali smatra kako će balvani sigurno štetiti radu klizališta i po njegovom su mišljenju neprimjeren način da se provede zaštita o kojoj se priča.


Dodatni turistički sadržaj


Direktor TZG-a Delnice Petar Hrg pojavu balvana nije želio komentirati, a za početak rada klizališta rekao je kako je klizalište novi dodatni turistički sadržaj ne samo za Delnice, već i cijeli Gorski kotar, pa i Primorsko-goransku županiju. – Za klizalište u Delnicama se već zna i izvan okvira naše Županije pa vjerujem da će i u predstojećoj sezoni privući mnoge i obogatiti naše turističke sadržaje i ponudu – rekao je Hrg.