Zubak grupa izgradila poslovno turistički kompleks Veladrion

Uvala Žrnovnica: Pavo Zubak otvorio dva hotela i dvije vile

Alenka Juričić Bukarica

U izgradnju smještajnih kapaciteta uloženo je 80 milijuna, a u nabavu i leasing plovila dodatnih 20 milijuna kuna. Investicija je financirana iz vlastitih sredstava



SENJ » Oko 100 milijuna kuna uloženo je u novi poslovno-turistički kompleks Veladrion koji je Zubak grupa otvorila u uvali Žrnovnica u Senju. Kompleks čine dva hotela – hotel Almaris i hotel Vila Velebita te dvije vile – Gacka i Degenija. U izgradnju smještajnih kapaciteta uloženo je 80 milijuna, a u nabavu i leasing plovila dodatnih 20 milijuna kuna. Investicija je financirana iz vlastitih sredstava.



Posebnost Veladriona je i ponuda plovila. Tako u floti imaju jahtu Benetti Clasic Supreme Oryx dugu 40 metara s pet kabina i kapaciteta 10 osoba. Iznajmljuje se s pet članova posade. Tu su još i još jedna jahta dužine 15 metara, a na svoje će doći i jedriličari s obzirom na to da je u ponudi i jedrilica od 11 metara sa šest ležaja, registrirana za vožnju osam osoba. Ponuda je zaokružena drvenim brodom za jednodnevne izlete i ribolov kapaciteta 24 osobe.





Ukupan kapacitet je 34 apartmana veličine do 80 metara kvadratnih. Novi kompleks, namijenjen poslovnim gostima i gostima više platežne moći, jučer je novinarima predstavio vlasnik Zubak grupe Pavo Zubak.


Kapacitet i sadržaji


– Smještajni kapacitet ima ukupno 80 ležajeva, a od dodatnih sadržaja u ponudi su polivalentne dvorane, otvoreni i zatvoreni bazeni s morskom vodom, wellness i fitness centri, sportski sadržaji, ugostiteljski objekti, noćni klub, šetnica, vlastita plaža, ali i luka posebne namjene u kojoj je smještena naša luksuzna flota plovila, također na usluzi gostima. Kompleks ima ukupnu površinu oko 300.000 metara kvadratnih, a poseban je i po tome što se nalazi na mjestu gdje rijeka ponornica Mala Gacka utječe u more, kazao je tom prilikom Zubak navodeći kako je intencija da kompleks radi tijekom čitave godine, a ne samo u ljetnoj sezoni. Tako se u sezoni računa na turizam visoke klase, odnosno na zahtjevnije goste koji traže intimu i mir, daleko od gužvi i vreve turističkih naselja. U pred i posezoni se, pak, nadaju privući poslovne skupove, seminare i slična događanja, dakle poslovne goste. Zanimljivo je kako već s Hrvatskim inovacijskim centrom, kao i stranim stručnjacima, rade edukacijske programe koje će također ponuditi na tržištu.


Sve proizvedeno u Hrvatskoj



Govoreći o problemima poslovanja u turizmu, Zubak je jučer kazao kako još uvijek nije definiran pojam turističkog veza. Također se osvrnuo i na činjenicu da na čarter i rent-a-car PDV nije 10 posto, iako je i to dio turističke ponude, kao i na poznatu hrvatsku birokraciju.   – Mi smo konkretno za ovaj kompleks dokumentaciju počeli prikupljati 2003. godine, dakle gotovi smo tek 10 godina iza toga, rekao je Zubak.


Vlasnik luksuznog kompleksa također je istaknuo kako je ova investicija otvorila 30-ak novih radnih mjesta, ali i činjenicu kako je u izgradnji korišten domaći proizvod.



– Sve, osim onoga što se ne proizvodi u Hrvatskoj, je iz naše zemlje. Tako je sav namještaj proizvela jedna tvrtka u Bjelovaru, naglasio je Zubak te dodao kako se prilikom gradnje vodilo računa o ekologiji pa su tako izgrađene i tri energane. Tako se korištenjem energije sunca proizvede 50 posto potreba za električnom energijom i 80 posto potreba za toplom vodom.


Inače, ovdje se može boraviti za 100 eura po osobi dnevno, međutim vrijedi istaknuti kako se može unajmiti i čitav kompleks, zajedno s motornim jahtama. Cijena takvog luksuza je 950.000 kuna za tjedan dana, a što su već potvrdila dva partnera. Tako će tjedan dana ovdje u miru, prirodi i luksuzu uživati grupa poslovnjaka, kao i jedna filmska ekipa iz SAD-a.