Nesvakidašnje

U Lici sada kradu i pregradne zidove, bik usmrćen vatrenim oružjem na ispaši

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto Marko Gracin

Ilustracija / Foto Marko Gracin



GOSPIĆ Policijska uprava ličko senjska izvjestila je jutros javnost o dva nesvakidašnja događaja kakvi se ne pamte u krim-analima ovog dijela Hrvatske. Već smo pisali o poduzetnim lopovima koji upadima u tuđe kuće odnesu sve što im dođe na dohvat ruke, ali sinoćnji događaj nadilazi svaku maštu.


U selu Doljanima je nepoznati počinitelj iz nenastanjene obiteljske kuće u kojoj dulje vremena nitko ne živi doslovno pokrao sve što se moglo ponijeti. Tako je ukraden kompletan namještaj, sobna vrata, bojler, električnu peć i mnoštvo manjih kućanskih aparata. To je izgleda bilo malo pa je su srušeni pregradni zidovi i ukradena sva cigla. Noćas je u mjestu Medak nepoznati počinitelj vlasniku jednog OPG-a očito želio poslati uznemirujuću poruku. Ušao je u ograđeni prostor i vatrenim oružjem ubio bika na ispaši. Budući da pri tom nije odneseno tijelo usmrćene živototinje očito je na ovaj način odaslana ružna poruka vlasniku imanja.

Tako je počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja. Ovakva iživljavanja nad životinjama nisu rijetkost jer je zimus još veći horor počinjen nedaleko od Brinja kada je netko sjekirom usmrtio tri konja.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.