Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Loš rezultat

Nakon izbornog debakla i dalje status quo u ličko - senjskom SDP-u

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Objavljeno: 22. ožujak 2019. u 12:12 2019-03-22T12:12:37+01:00

GOSPIĆ Nakon što s izbornim rezultatom od 4,12 posto SDP po prvi puta nije uspio prijeći izborni prag i dobiti predstavnike u budućem sazivu Županijske skupštine Ličko-senjske županije, dosadašnji predsjednik ŽO SDP-a Tomislav Zrinski dao je neopozivu ostavku na tu dužnost. Prošloga tjedna sastalo se predsjedništvo SDP-a i imenovalo dvojicu zamjenika. To su Vlado Orešković iz Perušića i Krešo Čulinović iz Plitvičkih Jezera.

Obojica zamjenika su okorjeli SDP-ovci, aktivni u stranci već dulji niz godina. Na upit o datumu unutarstranačkih izbora za novo vodstvo ŽO SDP-a Vlado Orešković je rekao:

- Očekujemo da će se narednog tjedna sastati predsjedništvo stranke kako bismo definirali datum održavanja unutarstranačkih izbora i imenovali povjerenika za Ličko-senjsku županiju. Vjerujem da će se to odrediti na način da se istoga dana održe i izbori za vodstvo GO SDP-a Gospić čiji je povjerenik Krešo Benković. Sve se ovo događa u statutarnim rokovima

Svi sugovornici su uvjereni kako je pred SDP-om na ovim prostorima još puno rada i vjerojatno boljih rezultata. Iz stranke su još ranije isključeni neki članovi koji su „zaslužni“ za loš imidž stranke.

Drugi, oni labilniji, su se svojim (ne)radom ugledali na predsjednika SDP-a Davora Bernardića, pri čemu je kolateralna žrtva postao sada već bivši predsjednik ŽO SDP-a Tomislav Zrinski. Političke vode ličko-senjske ljevice pomalo je „zamutila“ i Dalija Orešković sa svojim START-om kada je tijekom svojega prvog (i zadnjeg) boravka u Lici oko sebe okupila i manji dio sadašnjih i bivših SDP-ovaca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.