Dujmić s predstavnicima INA-e

Započeti pregovori o preseljenju benzinske postaje sa Slatine

P. N.

Ivo Dujmić / Snimio Sergej DRECHSLER

Ivo Dujmić / Snimio Sergej DRECHSLER

Predstavnici INA-e izrazili su zadovoljstvo predloženom lokacijom na Kuku, a radi se o zemljištu u vlasništvu Grada



Gradonačelnik Ivo Dujmić primio je u svom uredu, 18. lipnja, predstavnike INA-e d.d. Zagreb koji su ga upoznali s dugoročnim planovima i strategijom razvoja na našem području, piše na internet stranici Grada Opatije.


Gradonačelnik ih je upoznao s odlukom Grada i Gradskog vijeća po kojoj benzinska postaja na Slatini tamo ne može dugoročno ostati te predložio da se pronađe zajedničko rješenje o preseljenju na novu lokaciju koja je predviđena UPU-om naselja Opatija.


Istaknuo je kako je Grad Opatija protiv bilo kakve dogradnje i natkrivanja, jer je želja i cilj Grada urediti prostor Slatine. Predstavnici INA-e izrazili su zadovoljstvo predloženom lokacijom na Kuku, a radi se o zemljištu u vlasništvu Grada.




Dogovoreno je kako će predstavnici INA-e s prijedlogom upoznati nadležne te će se dogovoriti daljnji susreti u cilju postizanja što skorijeg dogovora o načinu i vremenu preseljenja, nakon čega će se uključiti i ostale nadležne službe.


Gradonačelnik Dujmić istaknuo je kako je važno da su pregovori započeli, da se sada očekuju daljnji susreti i dogovori, a prvi je razgovor protekao u odličnom tonu koji daje naslutiti dobar ishod pregovora.