Nemar ili zlonamjerna gesta

TKO JE ODGOVORAN? Otrov za miševe na mačjem saništu u Opatiji

P. N.

Foto Neva Slani

Foto Neva Slani

Otrov za miševe bačen je na opatijsku obalnu šetnicu i to na mjestima dostupnima djeci, psima i mačkama



Otrov za miševe bačen je na opatijsku obalnu šetnicu i to na mjestima dostupnima djeci, psima i mačkama! Na to je putem društvene mreže upozorila opatijska gradska vijećnica Neva Slani, ističući da je  naišla na petnaestak crvenkastih komada otrova na mačjem staništu kod hotela Kristal.


‘Tko je odgovoran za ovo kazneno djelo’, upitala je Neva Slani. Podsjetila je da je već zimus upozoravala na ovaj problem kada je bezuspješno pokušavala spasiti otrovanu mačku koja je ugibala u teškoj agoniji. 


Tada je naime upozorila da se spomenuti otrovi ne smiju postavljati nemarno, tako da ih djeca, psi i mačke mogu dohvatiti i pojesti.




‘Ovog puta su opet mamci postavljeni nemarno (jedan je bio na šetnici na podu!), te još ciljano mačkama. Tko je naručio trovanje mačaka?’, zaključila je Neva Slani. 


Liburnijsko društvo za zaštitu životinja ‘Lunjo i Maza’ je potom putem društvene mreže uputilo poziv građanima koji svakodnevno šeću obalnom šetnicom da fotografiraju otrovne mamce i pošalju fotografije na mail adresu [email protected] kako bi društvo prikupilo čim više dokaza radi prijave nadležnim tijelima


Foto Neva Slani


Foto Neva Slani