Zanimljive večeri

Što se sve ovog vikenda događa na Bečkom tjednu u Opatiji?

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Marin Aničić

Ilustracija / Foto Marin Aničić



U sklopu manifestacije „Bečki tjedan u Opatiji“, u petak 20. rujna s početkom u 18 sati na terasi Remisens Premium Hotela Kvarner održava se zanimljiva večer u kojoj svi posjetitelji mogu degustirati bečka vina uz svečani koncert Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4.


Nakon koncerta, na istom mjestu održava se i tradicionalna humanitarna modna revija u organizaciji Lions kluba Opatija. Važno je napomenuti kako je sav prihod koji će se prikupiti na modnoj reviji namijenjen nabavci automatskog vanjskog defibrilatora (AED uređaja).


U subotu 21. rujna s početkom u 12 sati koncert ponovno održava Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4, no ovoga puta u Parku Angiolina ispred Švicarske kuće u kojoj se također može pogledati izložba Mónike Czédly „Modni ormar carice Sisi“.




Kulminacija bečkog tjedna je u subotu 21. rujna svečanim Bečkim balom koji se po 12. put održava u Kristalnoj dvorani Remisens Premium Hotela Kvarner. Otvorenje bala zakazano je za 20:30 sati uz nastup plesne škole ‘Tanzkomitee’ i orkestra ‘Original Wiener Strauss Capelle’.


Za vrijeme trajanja manifestacije, do 22. rujna, kavane hotela Remisens Premium Hotel Kvarner i Remisens Premium Hotel Palace Bellevue nude posebnu ponudu bečkih slastica.