Igra i umjetnost

Šarena instalacija ispred opatijske tržnice: Veliko jaje za Veliki tjedan

Marina Kirigin

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Desetak mladih umjetnika riječkog fakulteta akrilnim bojama oslikalo je platno za jaje, dok su konstrukciju izradili Parkovi



OPATIJA » Veliko šareno uskrsno jaje od jučer krasi prostor ispred opatijske tržnice. Instalacija je to osmišljena u povodu predstojećeg blagdana Uskrsa u Opatiji koju su realizirali studenti Akademije za primijenjenu umjetnost Sveučilišta u Rijeci pod mentorstvom akademskog kipara prof. Gorana Štimca, uz asistenciju djelatnika opatijske tvrtke Parkovi.


Desetak mladih umjetnika riječkog fakulteta akrilnim bojama oslikalo je platno za jaje, dok je konstrukciju izradila opatijska tvrtka, istaknuto je na jučerašnjem predstavljanju instalacije kojem su uz predstavnike Grada Opatije nazočili i oni koji su dali dio sebe da bi ovaj projekt – umjetničko djelo zaživjelo na prostoru opatijskega mrkata.


Mlada umjetnica s akademije Glorija Dragičević napomenula je kako je ovaj umjetnički proizvod nastao u sklopu kolegija eksperimantalnog crtanja koji se bazira na povezivanju igre i umjetnosti. Štimac je naglasio kako postoji dobra suradnja akademije s Gradom Opatijom, rezultat koje će biti još nekoliko zanimljivih projekata.