Priznanje u Luzernu

Renomirani opatijski estetski kirurg dobio nagradu struke

Sandy Uran

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Europe Business Assembly prepoznao je izvrsnost klinike dr. Žgaljardića pa je ova zdravstvena ustanova dobila priznanje u žestokoj međunarodnoj konkurenciji estetske kirurgije



Dr. Zoran Žgaljardić dobitnik je priznanja za kvalitetu Europe Business Assembly čija je dodjela održana na svečanosti u Lucernu u hotelu Sweizerhof, 3. srpnja. Ovom prigodom razgovarali smo s renomiranim opatijskim estetskim kirurgom koji nam je ispričao što mu znači ovo priznanje.


– Mislim da bi se svatko na mom mjestu osjećao ponosnim nakon pozivnog pisma visokoetablirane organizacije, Europe Business Assembly, pa tako i ja da prisustvujem internacinonalnoj konferenciji. Bio sam počašćen što sam kao ravnatelj poliklinike »Centar za estesku kirurgiju dr. Žgaljardić« pristupio svečanoj dodjeli nagrade u izvrsnosti kvalitete u području zdravstva. Ovo je priznanje za mene profesionalnog karaktera jer je bio prisutan Vincenzo Costigliola iz Brisela predsjednik European Medical Assosiaton, kao i zbog ocjene izvrsnosti pružanja usluge u poliklinikama s dnevnom bolnicom u Opatiji i Zagrebu, što se odnosi i na cijelokupni personal i kompletnu zdravstvenu uslugu koju nudimo u mojim ustanovama.


Doktora Žgaljardića, dobitnika brojnih nagrada, pitali smo i je li mu ovo najdraže priznanje.– Dobitnik sam više profesionalnih internacionalnih priznanja. Godine 2008. uvršten sam među 100 najboljih svjetskih kozmetičkih kirurga u Interantional Academy of Cosmetic surgeons u Carthageni, zatim 2015. i 2016. bio sam finalist u kategorigiji BEST CLINICAL CASE na 3. Anti Aging Beauty Trophy u Parizu. Ovu nagradu smatram svojim životnim priznanjem u vođenju privatne kirurške djelatnosti i pružanja zlatnog standarda pacijentima u dnevnoj kirurgiji, što sam na prezentaciji i objasnio, odnosno strategiju u odnosu na strategije korporativnih bolnica i globalne standarde koje primjenjujemo. Ponosan sam što su priznanja na internacionalnoj razini.


Među uzvanicima bio je John Netting, direktor EBA-e, Rui Verde, prof. za ljudska prava, Michael Derrer, Director of AG I Švicarskog instituta za standard kvalitete (SIQS), kao i predsjednik dr. Vincenzo Costigliola, predsjednik Europske medicinske asocijacije. Ovom prigodom imao sam priliku upoznati se s holivudskim redateljem Aceom Cruzom Herrerom, direktorom Hollywood international film Academy iz Kalifornije, te se nadam našoj budućoj suradnji.