Planinari na mitsko-povijesnoj stazi Trebišće-Perun

Planinari sutra kreću mitskom stazom starih bogova od Trebišća do Peruna

Marina Kirigin

Trebišće iznad Mošćeničke Drage / Snimio Marin ANIČIĆ

Trebišće iznad Mošćeničke Drage / Snimio Marin ANIČIĆ

Planinarski pohod startat će u 10.30 kod rotora na ulazu u Mošćeničku Dragu. Pješačenje uz stručno vođenje kroz Potošku valu i priču o dolasku slavenskih predaka na to područje traje šet do sedam sati



MOŠĆENIČKA DRAGA Prva ovogodišnja planinarska tura »Stazom starih bogova« – mitsko-povijesnom stazom Trebišće-Perun, održat će se sutra, u četvrtak 22. lipnja.


Planinarski pohod startat će u 10.30 kod rotora na ulazu u Mošćeničku Dragu. Pješačenje uz stručno vođenje kroz Potošku valu i priču o dolasku slavenskih predaka na to područje traje šet do sedam sati.


Na putu do dva zaseoka na samoj litici kanjona, Detani i Potoki, sudionici će dobiti objašnjenje o dolasku Slavena, njihovoj kulturi, mitološkom svijetu…




Nakon kraće stanke i punjenja boca s čistom vodom nastavlja se do Trebišća gdje sudionike dočekuje Teatar Perunika sa svojim mitološkim igrokazom.


Zatim sljedi okrjepa s domaćim namirnicama i pićem te slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i slapovima, druženju, posjeti interpretacijskom centru, punjenju boca sa živom vodom profiltriranom kroz mahovinu i vapnenac, istakli su organizatori pješačke ture čija promotivna cijena iznosi sto kuna po osobi, dok djeca u pohodu mogu sudjelovati besplatno.


Turistička ponuda »Staze starih bogova« koja će biti kandidirana na podmjeru 7.4 Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj plod je suradnje Općine Mošćenička Draga, Javne ustanove PP Učka, LAG Terra liburna, TZ Mošćenička Draga, draškog Ekomuzeja i Katedre čakovskog sabora te udruge Dragodid.