Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Dječji karnevalski korzo u nedjelju

Opatija u znaku malih maškara, očekuje se rekordan broj sudionika

Prošlogodišnje izdanje Dječjeg maškaranog korza / Snimio Marin ANIČIĆ
Prošlogodišnje izdanje Dječjeg maškaranog korza / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2019. u 12:36 2019-02-14T12:36:09+01:00

Očekuje se rekordan broj sudionika, više od 2.700 djece iz Opatije, Rijeke i okolice te Istre, uz goste iz Srbije

OPATIJA Rekordan broj malih maškara, više od 2.700 djece iz Opatije, Rijeke, susjednih gradova i općina, Istre te ostalih dijelova Hrvatske, uz goste iz Srbije, sudjelovat će na 23. Dječjem karnevalskom korzu.

Tradicionalno najveselija opatijska manifestacija održat će se u nedjelju, 17. veljače, s početkom u 13 sati kad će dječja gradonačelnica Petra Deranja od pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta preuzeti ključeve grada i označiti početak vladavine najmanjih ljubitelja Karnevala, najavili su organizatori priredbe iz Turističke zajednice Grada Opatije.

Miće maškare raspoređene u 36 grupa prodefilirat će glavnom opatijskom ulicom od »mrkata« na kojem će ih ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi do kupališta Slatina gdje će ih dočekati Dražen Turina Šajeta. Uz roditelje, prijatelje i tisuće posjetitelja, na putu će ih bodriti i voditelji Ivana Bilen koja će svaku grupu predstaviti kod hotela Paris, Larry Ambrozich koji će ih pozdraviti na polovici trase te Irena Grdinić ispred TIC-a, gdje će grupe odraditi svoj treći nastup i još jednom pokazati uvježbane koreografije.

Zabava će se nakon završetka povorke nastaviti na Slatini uz plesnu skupinu Dance Queen i mini disco, klauna s balonima te animatore, a svi sudionici će se okrijepiti uz krafne i sokiće.

Zbog održavanja povorke, ove nedjelje od 12 do 16 sati za sav promet bit će zatvorena Ulica maršala Tita od raskrižja s Ulicom Matka Laginje na Škrbićima do raskrižja na Slatini ispred bivšeg hotela Zagreb.

Promet na dionici Ulice maršala Tita od zgrade gradske uprave do raskrižja s Ulicom Matka Laginje i Ulicom Felixa Peršića odvijat će se jednosmjerno i to u smjeru kretanja prema centru grada, a jednosmjerni režim vožnje nastavit će se i Ulicom Matka Laginje prema semaforu na Novoj cesti. na trasi kojom prolazi Dječji karnevalski korzo, od 8 do 16 sati zabranjno je parkiranje, a autobusi će prometovati Novom cestom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.