Međunarodni susret

Oldtimer Moto Rally 2019: Ljepotani na dva kotača plijenili pažnju na svakoj štaciji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA/OPATIJA – Na riječkom i liburnijskom području u subotu se vozi 22. Međunarodni susret – Oldtimer Moto Rally 2019. za oldtimer motocikle. Rally je startao iz Rijeke, a natjecatelji su se u jutarnjim satima okupili na parkiralištu Stadiona Kantrida.


Karakter ovog natjecanja je sportsko-turistički, te je uvršteno u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza i boduje se za prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza. Odazvalo se tridesetak zaljubljenika u motocikle »s pričom« iz cijele Hrvatske, te iz Slovenije i Italije.


Nakon jutarnjih ocjenskih vožnji, kolona ovih rasnih ljepotana krenula je prema Preluku. Na legendarnome mjestu održana je kraća prezentacija povijesti moto utrka za prvenstvo svijeta na nekadašnjoj moto stazi Velike nagrade Jadrana.





Oldtimer Rally se zatim nastavio u smjeru Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage, te Mošćenica, uz kraća zadržavanja radi prezentacije motocikala publici.


Treba istaknuti da ovi motocikli imaju izuzetnu povijesnu vrijednost i da su vrlo atraktivni za gledatelje, što se ovdje još jednom potvrdilo, budući da su plijenili pažnju na svakom punktu na kojem su se zaustavili, baš kao i na cestama kojima su prolazili.